21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Στα Χανιά, αν είσαι Αμερικάνος στρατιώτης, μπορείς να δέρνεις και 15χρονα κορίτσια

Ημερομηνία:

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τα λέμε. Κάθε φορά που έρχονται τσούρμα οι Αμερικάνοι στα Χανιά, οι αρχές ανοίγουν τις αγκαλιές τους, παραχωρούν προνόμια ακόμη και εις βάρος των μόνιμων κατοίκουν που τους εκλέγουν. Κάνουν τα στραβά μάτια σε όσα συμβαίνουν πλήττωντας την ίδια την έννοια της ισοκρατίας και ισονομίας.

Το ίδιο συνέβη και προχθές με την κάθοδο αμερικάνων στρατιωτών στα Χανιά.

Μαντράχαλοι, εκπαιδευμένοι στρατιώτες για να σκοτώνουν, μέλη του αμερικάνικου στρατού, επιτέθηκαν σε δύο 15χρονα κορίτσια από τα Χανιά βαρώντας τα με μπουνιές και χαστούκια μέσα στη μέση του δρόμου. Η αντίθεση αποτυπώνει και το μέγεθος του ξεπεσμού. Από τη μία πλευρά έχουμε μεγάλους άνδρες εκπαιδευμένους στον πόλεμο, μέλη του πιο ισχυρού στρατου στον κόσμο και από την άλλη έχουμε δύο 15χρονο κορίτσια, δύο “ιθαγενείς”, που βρέθηκαν στο λάθος μέρος (τον τόπο τους) τη λάθος στιγμή (όταν οι αμερικάνοι κατεβαίνουν να ξεχαρμανιάσουν). Το αποτέλεσμα αυτής της ατυχούς συνάντησης ήταν ο ξυλοδαρμός τους.

Και ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της πράξης; Μα απολύτως καμία.

Οι εκλεγμένες αρχές ακόμη μια φορά θα σιωπήσουν, η αστυνομία θα κάνει τα στραβά μάτια, οι δράστες θα φυγαδευτούν. Τίποτα δε θα γίνει.

Μα το χειρότερο δεν είναι ότι οι πράξεις δε θα έχουν συνέπειες, αλλά η αποτύπωση της πεποίθησης στους πολίτες ότι αν έχεις την ατυχία να βρεθείς απέναντι σε αμερικάνο, δεν έχεις ελπίδα να βρεις το δίκιο σου.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχουν υπάρξει και περιπτώσεις όπου συμπολίτες μας θέλησαν να προβούν σε καταγγελίες όμως συνάντησαν ακόμη και την απροθυμία αστυνομικών που τους υπενθύμισαν ότι ακόμη κι αν προβούν σε καταγγελία, ακόμη και αν γίνει κάποιο δικαστήριο, ακόμη και αν καταδικαστούν οι δράστες στο δικαστήριο, οι δράστες δε θα υποστούν καμία συνέπεια λόγω καθεστώτος ετεροδικίας. Δεν είναι άλλωστε ψέμα…

Είναι γνωστό επίσης ότι οι αρχές των βάσεων έχουν προνομιακές σχέσεις με κάποια μαγαζιά κι ότι δίνουν κατευθύνσεις στους καταστηματάρχες, ότι αν συμβεί κάποιο επεισόδιο, αυτοί δεν πρέπει να καλέσουν την ελληνική αστυνομία αλλά αυτούς, παρακάμπτωντας έτσι τις ελληνικές αρχές που τους φιλοξενούν, και διασφαλίζοντας ότι όσα θα έχουν συμβεί δε θα έρθουν ποτέ στο φως.

Είναι ξεκάθαρο ότι το καθεστώς ατιμωρησίας που ισχύει και επιβάλλεται για τις Βάσεις, απλώνει ένα σκοτεινό πέπλο πάνω από τη Δημοκρατία στον τόπο μας.

Κάποιοι λένε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες που πέφτουν θύματα τέτοιων συμπεριφορών δεν προβαίνουν σε επίσημες καταγγελίες. Όμως το πραγματικό πρόβλημα είναι διαφορετικό και πολύ βαθύτερο.

Είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο με τη συναίνεση της ελληνικής πολιτείας όπου ο πολίτης των Χανίων γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ακόμη και αν προβεί σε επίσημη καταγγελία, η καταγγελία του αυτή δε θα ληφθεί πρακτικά υπόψη. Δε θα έχει καμία βαρύτητα. Και δίχως να λαμβάνεται υπόψη, δεν μπορεί να ελπίζει στην απόδοση της όποιας Δικαιοσύνης. Κι έτσι, λιγοστεύουν οι επίσημες καταγγελίες… Οι πολίτες επιλέγουν τη σιωπή.

Το πραγματικό πρόβλημα που αποτυπώνεται κάθε φορά που έχουμε τέτοια περιστατικά στα Χανιά είναι ότι η ίδια η πολιτεία που οφείλει να προστατεύει τον πολίτη και να διασφαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματά του, έχει διαμορφώσει ειδικό καθεστώς ατιμωρησίας που οδηγεί ένα ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας είτε στη σιωπηλή αποδοχή όσων τριτοκοσμικών συμβαίνουν ως μία κανονικότητα είτε να θεωρούν ότι αν επιθυμούν να βρουν το δίκιο τους, ο μόνος πραγματικός τρόπος για να το βρουν δεν είναι μέσω κάποιας επίσημης καταγγελίας αλλά της αυτοδικίας. Η Ελληνική Δικαιοσύνη φανερώνεται αδύναμη και ανίκανη να επιβάλλει το Δίκαιο.

Το άσχημο είναι ότι όλα αυτά έχουν και τη φραγίδα της κυβέρνησης της “πρώτης φοράς Αριστεράς”. Αλλά για το γεγονός ότι ο Χανιώτης στον τόπο του έχει καταστεί πολίτης δεύτερης κατηγορίας, ο κατά τα άλλα λαλίστατος και αψύς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Παύλος Πολάκης, ποτέ δεν είπε μία κουβέντα.

Τα δύο 15χρονα κορίτσια που δέχθηκαν την επίθεση από τους Αμερικάνους θα συνεχίσουν τις ζωές τους. Όπως η ζωή συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι το επόμενο περιστατικό που θα μας υπενθυμίσει ότι η Δημοκρατία στον τόπο μας σταματά εκεί που ξεκινούν οι Αμερικάνικες Βάσεις.

Μέχρι τα επόμενα χαριεντίσματα των εκλεγμένων από τους Χανιώτες αρχών του τόπου μας με τους εκπροσώπους του ειδικού καθεστώτος των βάσεων.

Εδώ ξεκινά και η δική μας ευθύνη. Ότι οι εκλεγμένοι που επιτρέπουν την μετατροπή μας σε ιθαγενείς, εκλέγονται πάντα με τη δική μας ψήφο…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...