22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Όταν η βασίλισσα του μόντελινγκ Ναόμι Κάμπελ διάβαζε “Αγώνα της Κρήτης”

Ημερομηνία:

Μία φωτογραφία από την αρχή της καριέρας της Ναόμι Κάμπελ κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο.

H φωτογραφία αυτή τραβήχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στα Χανιά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την εφημερίδα μας.

Η Ναόμι Κάμπελ, είναι ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στην ιστορία του μόντελινγκ, και τότε, στην αρχή της καριέρας της, βρέθηκε στην Κρήτη, για μία φωτογράφηση, όταν ακόμα την αποκαλούσαν “Baby Naomi” εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας.

Στη φωτογραφία η Ναόμι Κάμπελ κάθεται σταυροπόδι σε μία παραδοσιακή καρέκλα σε ένα καφενείο (προφανώς στα Χανιά) και ποζάρει στο φακό. Τι έχει όμως στα πόδια της η Ναόμι; Ποια εφημερίδα διάβαζε για τις ανάγκες της φωτογράφησης;

Μα φυσικά τον “Αγώνα της Κρήτης”.

Η Ναόμι Κάμπελ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1970. Η μητέρα της Βαλερί είναι τζαμαϊκανικής καταγωγής και χορεύτρια μπαλέτου με το όνομα Exotica, το οποίο έχει χορέψει για τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Σάχη του Ιράν. O πατέρας της είναι ασιάτης και εγκατέλειψε το σπίτι πριν γεννηθεί η μικρή Ναόμι. Το όνομά της, Κάμπελ, το πήρε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας της.

Μέχρι περίπου την ηλικία των 12, “σπίτι” αποκαλούσε το σπίτι της γιαγιάς της. Η μαμά της, η Valerie, ήταν χορεύτρια και ζούσε στην Ιταλία και μετά στην Ελβετία. Στην ηλικία των 13 με 14, είχε ξεκάθαρη ιδέα του τι ήθελε να φοράει. Ήταν γκοθ: της άρεσαν τα μακριά μαύρα φορέματα και μπουφάν, και φορούσε Dr Martens στο σχολείο.

Σε ηλικία 15 ετών και ενώ παρακολουθεί εντατικά μαθήματα μπαλέτου, παρατηρεί την Ναόμι στο δρόμο μια διευθύντρια του πρακτορείου μοντέλων και υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο εγκαταλείποντας τις φιλοδοξίες της να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει μία καριέρα που κράτησε δεκαετίες και καταξιώθηκε ως μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία με τη νεαρή Ναόμι Κάμπελ να έχει στα πόδια της τον “Αγώνα της Κρήτης” είναι μια από τις αγαπημένες των θαυμαστών της.

Σχετικά εδώ, εδώ κι εδώ.

Δείτε τη φωτογραφία:

Agonas ths Krhths

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ