21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα: Η ομιλία του Ράλλη από το Ηράκλειο το 1981 και οι ομοιότητες με τις ομιλίες του Σαμαρά το 2015 | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ράλλης 1981 – Σαμαράς 2015. Ποιος έβγαλε από την κατάψυξη τον λογογράφο;

Μπορεί 34 χρόνια μετά ο πολιτικός – προεκλογικός λόγος ενός πολιτικού αρχηγού και πρωθυπουργού να διαφοροποιείται μόνον στο «δεν θέλω ου».

Μπορεί οι 20άρηδες του 2015 να ακούν τα ίδια πολιτικά επιχειρήματα με τους 20άρηδες του 1981 (και σημερινούς γονείς τους); Και ακόμα, ποιος έβγαλε από την κατάψυξη τον λογογράφο;

Αυτό το ποστ θα μπορούσε να είναι μια βόλτα με τη μηχανή του χρόνου, μια βουτιά στο παρελθόν εάν δεν ήταν η επιστροφή στο μέλλον.

Γιατί από το, «Μπορούν να καταστρέψουν ότι άλλο θέλουν, αλλά δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την Ελλάδα» του Γεωργίου Ράλλη το 1981 μέχρι το «η Χώρα βγαίνει από την κρίση, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση! Θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος! Ε, λοιπόν, δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος!» του Αντώνη Σαμαρά του 2015, το χάσμα του χρόνου κονιορτοποιήθηκε.

Από το «η δίψα τους για την εξουσία είναι τόσο μεγάλη και το πάθος της αντιπολιτεύσεως τόσο βαθύ ώστε κανένα επίτευγμα της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίσουν» του 1981, μέχρι το «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμμονή με την εξουσία» του 2015, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Το βίντεο που παραθέτω είναι από την 11η Οκτωβρίου του 1981, όπου ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Γεώργιος Ράλλης μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μια ομιλία που τα έχει όλα.

Από τρομοκρατία και ΕΑΜοκρατία μέχρι εξαγγελίες του αντιπάλου που χαλάνε το κλίμα στις Αγορές.

Από δίψα για εξουσία μέχρι σωτήρες επενδυτές που θα έρθουν από την Αμερική!

Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και προς διευκόλυνση ορισμένες επισημάνσεις:

ΜΕΡΟΣ 1ον

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=_nI41bGuJsM”]

Τρομοκρατία -ΕΑΜοκρατία

-στο 4:55 «δεν περνάει σε εμάς οιαδήποτε τρομοκρατία, ούτε εαμοκρατία, ούτε πασοκοκρατία, η Νέα Δημοκρατία θα επιβάλει την τάξη».

"google ad"

Μονοκομματικό κράτος

-στο 8:51 «οι αντίπαλοί μας, καθώς απέδειξαν σήμερα το πρωί εδώ δεν πιστεύουν στα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Πιστεύουν στο μονοκομματικό κράτος».

Ελεύθερη οικονομία

-στο 9:37 «δεν πιστεύουν ούτε στην ελεύθερη οικονομία που πιστεύουμε εμείς. Πιστεύουν σε συστήματα σοσιαλιστικά που απέτυχαν σε όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκαν».

Μαρξ- Ένγκελς

-στο 14:05 «Δίπλα στη φωτογραφία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα κομματικά τους γραφεία σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει δεξιά η φωτογραφία του Μαρξ και αριστερά η φωτογραφία του Ένγκελς. Τι σχέση έχουν αυτοί με τη δημοκρατία όπως την εννοείτε εσείς».

Tip: στο 12:24 πλάνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με το γνωστό χαμόγελο.

ΜΕΡΟΣ 2ον

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=u-8WJyU8yXA”]

Δίψα για εξουσία

-0:57 «η δίψα τους για την εξουσία είναι τόσο μεγάλη και το πάθος της αντιπολιτεύσεως τόσο βαθύ ώστε κανένα επίτευγμα της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίσουν. Αν μπορούσαν θα τα ανατίναζαν όλα με δυναμίτη στον αέρα. Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους».

Ήρθε η ανάπτυξη

-12:57 «δεν θα υπάρχει μόνον επένδυση κεφαλαίων που βρίσκονται στη χώρα μας, υπάρχουν και κεφάλαια Ελλήνων του εξωτερικού και ιδίως της Αμερικής που θα έρθουν να επενδυθούν εδώ γιατί αγαπάν και αυτοί τον τόπο της καταγωγής τους και θέλουν να βοηθήσουν. Υπάρχουν ήδη αιτήσεις στο υπουργείο Συντονισμού για νέες επενδύσεις και το κυριότερο, το σύνολο αυτών των νέων επενδύσεων, γίνεται στην Περιφέρεια».

Της Βάλιας Μπαζού από το Ποντίκι

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...