23.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Όταν η Independent πριν τον Κουτσούμπα έγραφε: Εκατομμύρια φοιτητές είναι τόσο τρομοκρατημένοι από τα δάνεια που στρέφονται σε “Sugar Daddies”

Ημερομηνία:

O Κουτσούμπας τους πείραξε…

Σοκαρίστηκαν δεξιοί και αριστεροί με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που είπε το αυτονόητο: ότι η ιδιωτικοποίηση της παιδείας θα οδηγήσει στην εκπόρνευση τους νέους και τις νέες. Όμως εδώ και αρκετά χρόνια αυτό είναι μία πραγματικότητα για πολλές χώρες της δύσης.

Χαρακτηριστικό και το δημοσίευμα από την Independent της Αγγλίας από το 2017:

Γράφει η εφημερίδα:

  • Ένας αυξανόμενος αριθμός φοιτητών στρέφονται σε ιστοσελίδες γνωριμιών για να βρουν Sugar Daddies και Mommas για βοήθεια με τα έξοδα του κολεγίου.
  • Η Christina, μια 29χρονη Sugar Baby και φοιτήτρια MBA που ζει στο Λας Βέγκας, μίλησε στο Business Insider για την εμπειρία της.
  • Έχει λάβει πάνω από 90.000 δολάρια για έξοδα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, αλλά λέει ότι το στίγμα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του να είσαι Sugar Baby.

Η κρίση του φοιτητικού χρέους στις ΗΠΑ έχει γίνει τόσο σοβαρή, που υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών γυναικών – και μερικών ανδρών – που ακολουθούν μια αντισυμβατική προσέγγιση για να πληρώσουν για το κολέγιο.

Μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών όπως η SeekingArrangement.com, τα Sugar Babies, όπως ονομάζονται, συνεργάζονται με πλούσιους, συχνά μεγαλύτερους, άνδρες που θέλουν να ξοδέψουν χρήματα γι’ αυτές.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια Sugar Babies αναγνώρισαν τον εαυτό τους ως φοιτητές το 2016 στο SeekingArrangement.com. Πολλά από αυτά τα Sugar Babies στράφηκαν στον ιστότοπο για να βρουν κάποιον που θα πληρώσει για την εκπαίδευσή τους, ώστε να μπορέσουν να αποφοιτήσουν χωρίς χρέη και χωρίς να ανησυχούν.

Σε αντάλλαγμα, τα Sugar Babies πηγαίνουν σε δείπνα, παρακολουθούν εκδηλώσεις ή συνοδεύουν τον Sugar Daddy, ή τους μπαμπάδες τους, σε ταξίδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρέχουν συντροφιά ή προωθούν μια σχέση μέντορα-μαθητή. Σε άλλες περιπτώσεις, οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν σωματική οικειότητα.

Καλώς ήρθατε στο Sugar Baby University

Το SeekingArrangement.com ιδρύθηκε από τον απόφοιτο του MIT Brandon Wade το 2006 και σήμερα αριθμεί 10 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, καθιστώντας το το μεγαλύτερο site γνωριμιών για Sugar Baby και Sugar Daddy στο διαδίκτυο.

Πριν από μερικά χρόνια, η ιστοσελίδα παρατήρησε μια αύξηση στον αριθμό των μελών που εγγράφονταν με μια πανεπιστημιακή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσε στο Business Insider η Alexis Germany, εκπρόσωπος του SeekingArrangement.com. Αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια μάρκετινγκ -που ονομάστηκε Sugar Baby University- απευθυνόμενη σε υπερχρεωμένους φοιτητές και νέους που ενδιαφέρονται για το πανεπιστήμιο αλλά φοβούνται να πάρουν τεράστια δάνεια.

Οι Αμερικανοί χρωστούν περισσότερα από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και σε ιδιώτες δανειστές για να δανειστούν χρήματα για να σπουδάσουν. Αυτό είναι πάνω από δυόμισι φορές περισσότερο από ό,τι χρωστούσαν πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με την Pew, και αυτό οφείλεται στους υψηλότερους από ποτέ αριθμούς εγγραφών και στο αυξανόμενο κόστος των διδάκτρων των κολεγίων.

“Ορισμένοι από [τους Sugar Daddies] έχουν αυτό το σενάριο του “λευκού ιππότη”, όπου πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν κάποιον και να τον σώσουν από το χρέος του – ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε”,. Το μέσο ετήσιο εισόδημα των Sugar Daddies που χρησιμοποιούν το SeekingArrangement.com είναι 250.000 δολάρια και η μέση καθαρή αξία είναι 1,5 εκατομμύριο δολάρια, είπε, αν και τα στοιχεία αυτά είναι αυτοαναφερόμενα.

Οι φοιτητές Sugar Baby αποκτούν δωρεάν έναν premium λογαριασμό στο SeekingArrangement.com. Η συνδρομή ενός μήνα κοστίζει συνήθως 20 δολάρια για τα Sugar Babies και 80 δολάρια για τους Sugar Daddies και Mommas.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Διαβαστε επίσης άρθρο της Guardian εδώ.

Και εδώ για στόχευση φοιτητών με χρέη.

ΕΔΩ και μία σχετική σελίδα για φοιτητές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...