15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όταν ο Νίκος Ξανθόπουλος επισκέφθηκε την Κρήτη, πήγε στον Αβυσσινό και του είπαν: “…ετσά ντελικανάτσι πούσαι μωρέ, κρητικός θέ νάσαι τσε δέν το κατέεις”

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Ξανθόπουλος αποτέλεσε ένα ποπ (λαϊκό) είδωλο για τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους της δεκαετίας του ’60, με τις ταινίες του να κόβουν εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια.  Σήμερα, ο Νίκος Ξανθόπουλος είναι πια ηλικιωμένος. Και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πολλές φορές αναφέρεται σε ιστορίες από το παρελθόν που μεταφέρουν το κλίμα μίας άλλης εποχής. Μία από αυτές τις ιστορίες αφορούσε και μία επίσκεψή του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Γράφει ο ηθοποιός:

Στο Ηράκλειο της Κρήτης υπήρχε ένας κινηματογράφος ο ΚΡΟΝΟΣ, που όταν έπαιζε ταινία μας έκανε καταπληκτικά εισητήρια , απίστευτα. Κάποιες φορές, ανάλογα με την κίνηση, έπαιζε απο τις δέκα το πρωΐ . Έτσι μ έστειλε η ΚΛΑΚ φίλμς να εμφανιστώ σε μιά πρεμιέρα. Η αγάπη που αντίκρισα δέν περιγράφεται.

Δέ θα πώ πολλά γιατί χρειάζομαι σελίδες πολλές να λέω. Θα πώ μόνο τούτο .. Με τον Στέλιο τον διευθυντή του σινεμά, πήγαμε στο Σκαλάνι όπου έπαιζε βιολί ο Αβησσυνός. Μιά παρέα γέροι με τσι βράκες πίναν και τραγουδούσανε μαζί του. Είπαμε πολλά κι όταν σηκώθηκα να φύγω .

Ένας γέροντας γυρίζει και μου λέει : -Έ μωρέ συντεκνάτσι Ξανθάτσι , ετσά ντελικανάτσι πούσαι μωρέ, κρητικός θέ νάσαι τσε δέν το κατέεις ..

Ακόμη το θυμάμαι..

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...