23.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών είναι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός υπάρχει πρόβλημα

Ημερομηνία:

Πολλοί επισήμαναν τη σχέση που είχε ο διεφθαρμένος αστυνομικός στα Χανιά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όμως εξίσου αν όχι πιο προβληματικό είναι ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός όχι μόνο δεν είχε απομονωθεί στην αστυνομία αλλά διετέλεσε και πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών.

Άραγε, πώς αντικατοπτρίζει συνολικά στην αστυνομία και στους αστυνομικούς τοπικά όταν δεν αντιλαμβάνονται μέσα στο σπίτι τους ότι έχουν ένα διεφθαρμένο αστυνομικό και όταν όχι μόνο δεν το αντιλαμβάνονται αλλά τον εκλέγουν και πρόεδρο στο συνδικαλιστικό τους όργανο.

Γιατί δε θέλουμε να φανταστούμε το άλλο σενάριο στο οποίο οι αστυνομικοί γνώριζαν για τη δραστηριότητά του αλλά πάραυτα επέλεξαν να τον εξελέξουν για να τους αντιπροσωπεύει.

Είναι προφανές ότι εγείρονται πολλά ζητήματα που αφορούν συνολικά την αστυνομία και ας ελπίσουμε ότι μέσω αυτής της υπόθεσης θα παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις που θα ενισχύσουν ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι ως πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών καλούσε σε περιορισμό των διαδηλώσεων για να μην καταπονούνται οι συνάδελφοί του.

Τότε, η Ένωση Οικοδόμων επισήμανε τα αυτονόητα:

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών λειτουργεί ως γνήσιος «λαγός» στην πολύχρονη προσπάθεια του κράτους των αφεντικών να περιορίσει και να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής, ασφάλισης και γενικότερα των συνθηκών ζωής τους.

Η ανακοίνωση καταλήξει με την εξής φράση:

Το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος, όπως λέει και ο σοφός λαός μας.

Μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τον επίορκο αστυνομικό, αναρωτιόμαστε αν έχουμε φτάσει στον πάτο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...