14.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Όταν στην 115 Πτέρυγα Μάχης Κρήτης τιμούν το θάρρος των ναζί

Ημερομηνία:

Έχει και ο ξεπεσμός τα όριά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Χανιώτικων Νέων το οποίο υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Γιώργο Κώνστα, στον κεντρικό διάδρομο των γραφείων διοίκησης της 340 Μοίρας στην 115 Πτέρυγα Μάχης υπάρχει πίνακας του Ivan Berryman στην οποία απεικονίζεται αεροπλάνο BF109E-4 με πιλότο τον Αδόλφο Γκάλαντ, στρατηγο της “Λουφτβάφε”, δηλαδή, της ναζιστικής αεροπορίας.

Όταν τέθηκε το θέμα σε ανώτερο αξιωματικό της 115 ΠΜ απάντησε ότι υπάρχει σεβασμός για τους αντιπάλους και αναγνώριση των ικανοτήτων και του θάρρους τους.

Κάπου έχει χαθεί τελείως η μπάλα εδώ στον τόπο μας.

Από τις φιέστες των απογόνων των ναζί και τις τελετές μνήμης στους “ηρωικούς” αλεξιπτωτιστές που έπεσαν για τη “Μεγάλη Γερμανία”, τώρα να τιμούν τη μνήμη των ναζί και μέσα στην 115 Πτέρυγα Μάχης;

Να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις τιμής των Γερμανών ναζί είναι απαγορευμένη στη Γερμανία αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια χαλάρωση εφαρμογής των νόμων λόγω και της ραγδαίας ανόδου της ακροδεξιάς στην ηγέτιδα χώρα της Ευρώπης.

Το γεγονός όμως ότι η Γερμανία γέμισε ακροδεξιούς και φιλοναζί δε σημαίνει ότι και στην Κρήτη όπου χιλιάδες έχυσαν το αίμα τους για να αντισταθούν στη φασιστική απειλή θα πρέπει να τους τιμούμε..

Θα ήταν χρήσιμο να ακούγαμε την επίσημη θέση της διοίκησης της 115 Πτέρυγας Μάχης και για τις εκδηλώσεις τιμής που ανά καιρούς προχωρούνε στα ναζιστικά μνημεία στον τόπο μας απόγονοι των κατακτητών. Άλλωστε, το επιχείρημά τους δε διαφέρει τόσο πολύ από αυτό που προέβαλαν και στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Ήταν απλά πολεμιστές, ενίοτε ηρωικοί…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...