21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Όχι «νεκρή» Μεσόγειος από την καταστροφή των χημικών της Συρίας

Ημερομηνία:

Φαίνεται οτι η Τροίκα και η κυβέρνηση  Σαμαρά -Βενιζέλου εν κρυπτώ έδωσαν  την έγκριση τους για να καταστραφούν στα διεθνή χωρικά  ύδατα μεταξύ Μάλτας-Λιβύης-Κρήτης τα χημικά  της Συρίας σε ειδική δεξαμενή απο Τιτάνιο σύμφωνα με  πληροφορίες του διεθνή  τύπου . Ηδη υπάρχουν  έντονες  διαμαρτυρίες απο τα κινήματα των πολιτων αλλά και απο τόν επιστημονικό κόσμο της χώρας. Τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας εν πλω, σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου, κρούει και ο καθηγητής Επεξεργασίας και Διάθεσης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γιδαράκος σημειώνοντας ότι θα παραχθούν τοξικά και υγρά απόβλητα. «Αν και δε γνωρίζουμε την ακριβή σύσταση των χημικών, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να νεκρώσουν ακόμα και ολόκληρες περιοχές» Το ιδιο τονιζει  και ο επιστημονικός συνεργάτη του Δημόκριτου , Νίκος Κατσαρός, “εάν πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης τότε μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο. Είναι μια μέθοδος εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας τονιζει ”
Η κυβέρνηση  Σαμαρά -Βενιζέλου πρέπει άμεσα να ανακαλέσει την μυστική αδεια της  καταστροφής των χημικών της Συρίας στην κλειστή λεκάνη της  Μεσογείου . Η αντίδραση μας πρεπει να ειναι δυναμική και η φωνή μας πρέπει να φτάσει στα κλειστά αυτιά της κυβέρνησης για να σταματήση αυτή την μεγάλη καταστροφή που ετοιμαζει για την Κρήτη . Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά οπως αντέδρασαν δυναμικά και οι πολίτες της Αλβανίας οπου ανάγκασαν την κυβέρνηση τους να ακυρώσει αυτά τα καταστροφικά σχέδια για την χώρα τους.
Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την Τροικα αποφάσισαν  να μεταφέρουν  τον θανατο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της  Κρήτης . Αποφάσισαν να σκορπίσουν τον καρκινο στην περιοχή χωρίς να ενημερώσουν καμμιά αρχή και χωρίς να πάρουν την γνώμη των τοπικών αρχών που δηλώνουν άγνοια οπως δηλώνει άγνοια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα το Γενικό επιτελείο Εθνικής Αμυνας .Οι υπουργοί κκ Μανιάτης και  Αβραμόπουλος που  έχουν την ευθύνη και προφανώς  εχουν  διαπραγματευτει , καλούνται άμεσα να ενημερώσουν τον Κρητικό  λαό για  την σύμβαση θανάτου που υπέγραψαν πίσω απο την πλάτη μας . Τα  Λεφτα  φαίνεται είναι πολλά και χωρις να λογαριάσουν την ζωή μας στην περιοχή έδωσαν εντολή  Δηλητηριάστε τα πάντα  η ζωή δεν αξίζει μπροστά στο κέρδος που θα μπεί σε κάποια τσέπη . Μετά απο χρόνια θα αναλύπτουν πέφτοντας απο τα σύννεφα οτι οι μίζες δηλητήριασαν την Κρήτη τη θάλασσα τα ψάρια  την τοπική οικονομία και οι κατοικοι δεν διαμαρτυρηθήκαν διότι  δεν πίστεψαν το μέγεθος τής καταστροφής  .
Συμφωνα με τα δημοσιευματα Tο πρώτο φορτίο απέπλευσε ήδη από το λιμάνι «Λαττάκεια» της Συρίας, (9 Ιανουαρίου 2014), με το πλοίο «Ark Futura», συνοδευόμενο από Ρωσικά και Κινεζικά πολεμικά πλοία. . Σύμφωνα με το σχέδιο, το πλοίο θα φτάσει στην Ιταλία και το τοξικό φορτίο του θα μεταφερθεί σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα το μεταφέρει στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδος, όπου και θα καταστραφεί, χωρίς να δίδονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Η διαδικασία για την τμηματική καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από δύο μήνες.
Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια τους Δημάρχους τους  βουλευτές την εκλησσία  τους  πολίτες  άνδρες και γυναίκες να σταματήσουν τον θάνατο που θα αγκαλιάσει την Κρήτη Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση οτι δεν έχει το δικαίωμα να βγάλει χρήματα απο την καταστροφή της  Κρήτης Ζητούμε να ανακαλέσουν κάθε άδεια που μυστικά έχουν δώσει Διαφορετικά είναι δολοφόνοι …

Στέλλα Αλφιέρη
πρώην βουλευτίνα

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...