15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όχι κ. Ζελένσκι, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα

Ημερομηνία:

Ο πύραυλος τελικά που σκότωσε δύο ανθρώπους εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία. Ο πρόεδρος Ζελένσκι όμως ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να μιλήσουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο πύραυλος ήταν ρωσικός και ότι ως εκ τούτου θα πρέπει να δράσουν οι χώρες του Δύσης αφού κτυπήθηκε χώρα του ΝΑΤΟ.

Στην Ελλάδα λέμε, χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Στην περίπτωση αυτή, μυρίζει από μακρυά ότι όσα συνέβησαν που μας οδήγησαν στα πρόθυρα του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου αποτελούσαν μία προβοκάτσια εκ μέρους της Ουκρανικής πλευράς. Ο πύραυλος ήταν ρώσικης κατασκευής  ενώ αν κι εφόσον πράγματι όπως λένε οι αμερικάνικες αρχές ήταν αντιαεροπορικος θα έπρεπε να είχε κατευθυνθει προς τη Ρωσία, όχι την Πολωνία.

κ. Ζελένσκι, η χώρα σας δέχεται μία εισβολή. Είστε αποδέκτης μίας πρωτόγνωρης στήριξης από την πλειοψηφία των χωρών της Δύσης τόσα με χρήματα όσο και με όπλα ώστε να ανταπεξέλθετε της εισβολής, όμως εις το όνομα της διάσωσης της χώρας σας δεν έχετε κανένα δικαίωμα να σύρετε τον πλανήτη σε έναν παγκόσμιο καταστροφικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα πόλεμο. Ο σκοπός σας δεν αγιάζει τα μέσα.

Αυτή τη στιγμή είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν και οι ηγέτες των χωρών της Δύσης ότι αυτό που είναι αναγκαίο είναι μία μείωση της έντασης της σύγκρουσης, είναι αναγκαία η ειρήνη, ώστε να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα, προβοκάτσιες ή ακόμη και μία κλιμάκωση που μπορει να οδηγήσει στον πυρηνικό όλεθρο.

Εξαρχής, πλειάδα αναλυτών που έβλεπαν καθαρά την πραγματικότητα επισήμαναν ότι η Δύση όφειλε να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να μην ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος ή να λήξει όσο πιο σύντομα γίνεται. Αντ’ αυτού, η Δύση και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ επένδυσαν στο παιχνίδι της γεωπολιτικής κυριαρχιας, στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ρίχνοντας διαρκώς και άλλο λάδι στη φωτιά, γνωρίζοντας ότι αυτή η φωτιά μπορεί να κάψει όλο τον πλανήτη.

Χθες, φτάσαμε πολύ κοντά στα πρόθυρα της καταστροφής. Και θα είναι άδικο να κατηγορήσουμε μόνο τον ηγέτη της Ουκρανίας. Η απελπισία είναι πολλές φορές κακός σύμβουλος.

Καιρός είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Κατ’ αρχάς η Ρωσία που ξεκίνησε αυτό τον πόλεμο ανεξαρτήτως που όσο κι αν βρίσκει προφάσεις πραγματικές ή όχι, σήμερα είναι κατακτητικός. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία εισβολή, όπως εισβολή ήταν και αυτό που είχε πράξει η Τουρκια στην Κύπρο. Όμως αν όχι εξίσου, σίγουρα σε σημαντικό βαθμό ευθύνες έχουν και οι χώρες της Δύσης, που είναι ξεκάθαρο οτι χρησιμοποιούν την Ουκρανία για την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωπολιτικών συμφερόντων.

Οι νεκροί όμως πληθαίνουν. Στην Ουκρανία αλλά και στη Ρωσία χιλιάδες νεοι άνθρωποι επιστρέφουν στα φέρετρα. Το κόστος όμως το πληρώνουν και οι λαοί και στη Δύση που τα λαϊκά στρώματα νοιώθουν εδώ και μήνες το εισόδημά τους να εξανεμίζεται. Στην Αφρική και σε χώρες της Ασίας δεν εξαφανίζεται απλά το εισόδημα αλλά επιστρέψει ο λιμός.

Πρόκειται για ένα έγκλημα με διάρκεια για το οποίο υπάρχουν τεράστιες ευθύνες.

Σπέρνουν ανέμους, και θεριζουμε όλοι μας θύελλες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...