20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όχι στις κάμερες στα σχολεία από τον Σύλλογο Γονέων του 4ου Λυκείου Χανίων: Η δήλωση απαγόρευσης βιντεοσκόπησης

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Χανίων τάσσεται απέναντι στην πρόθεση παρακολούθησης online μαθημάτων ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον κίνδυνο καταγραφής μετατρέποντας την αίθουσα σε «Μεγάλο Αδελφό».

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Δυστυχώς εν μέσω πανδημίας το αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό έργο  του Υπουργείο υπαιδείας δεν  έχει σταματημό.

Αντί να προσανατολίζεται στην προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής και με προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας,

.Αντί να διασφαλίζεται η ισότιμη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές φέρνει ένα πολυνομοσχέδιο που σε πολλά σημεία αλλά κύρια στην φιλοσοφία του υπάρχουν αντιδράσεις από το σύνολο των φορέων της εκπαίδευση (Γονείς,εκπαιδευτικούς ,μαθητές) .

Το «κερασάκι στην τούρτα» όμως είναι το άκρως αντιπαιδαγωγικό ζήτημα των online μαθημάτων.

Με το μέτρο αυτό παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένά μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς να έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Καμία δικλείδα ασφαλείας δεν υπάρχει,  ότι το  online μάθημα δεν   θα καταγράφεται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Θα δημιουργήσει λοιπόν  επιπλέον προβλήματα στη εκπαιδευτική συμπεριφορά και στην ψυχολογία των παιδιών μας.Τελικά  θα υποβαθμίσει παραπέρα την εκπαίδευση  που έχουν σήμερα  τα παιδιά μας   μετατρέποντας τα σχολικά μαθήματα σε «ΒigΒrother».

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων έπειτα και από αρκετές οχλήσεις μέλλων μας  καταδικάζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ζητάμε  άμεσα την απόσυρση του

Η δήλωση απαγόρευσης βιντεοσκόπησης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ………………………………………………………………

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα ο/η κάτωθι υπογεγραμμένος/η …………………………………………………. του ………………………………………… κάτοικος ………………………………………….. κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ………………………………. της ….. τάξης του σχολείου σας

"google ad"

δηλώνω ότι

σας απαγορεύω να προβείτε στην βιντεοσκόπιση και ζωντανή αναμετάδοση οποιουδήποτε προσωπικού δεδομένου του/της κηδευομενομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου όπως: βιντεοσκόπιση του προσώπου του/της, αναμετάδοσης της φωνής του/της, αναφορά από οποιονδήποτε εντός της αίθουσας (εκπαιδευτικού ή μαθητή) του επωνύμου του/της και γενικά απαγορεύω την αναμετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας, νύξης, συμβουλής που μπορεί να προκαλέσει συσχέτιση του/της κηδευομενομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου και άρα μπορεί να βλάψει δυνητικά την προσωπικότητά του/της.

Ως προς τη διαδικασία ζωντανής αναμετάδοσης σας γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί:

  1. να αποκλειστεί η καταγραφή του μαθήματος από απομακρυσμένο χρήστη και η αναπαραγωγή του αργότερα για κακόβουλους σκοπούς.
  2. να διασφαλιστεί ότι ο απομακρυσμένος χρήστης θα είναι πράγματι μαθητής ή μαθήτρια που δικαιολογημένα απουσιάζει από το σχολείο ή θα είναι κάποιος άλλος από το οικείο- οικογενειακό ή φιλικό- περιβάλλον του απομακρυσμένου χρήστη.

Από παιδαγωγικής σκοπιάς σας αναφέρω ότι σε περίπτωση που ο/η κηδευομενόμενος/η αντιληφθεί ότι κατά της διάρκεια του μαθήματος υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση με οποιονδήποτε τρόπο (εικόνα και ήχος, ή μόνο ήχος) ο/η μαθητής/τρια λόγω συστολής θα έχει χαμηλή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Άρα η βιντεοσκόποπηση και ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δύναται να πλήξει όχι μόνο την προσωπικότητα του/της κηδευομενομένου/νης μου αλλά και τις σχολικές και εν γένει εκπαιδευτικές του/της επιδόσεις.

Παρακαλώ να δεχθείτε την παρούσα, να μην προβείτε στη βιντεοσκόπιση και ζωντανή αναμετάδοση αλλιώς με θλίψη μου θα προσφύγω σε ένδικα μέσα ώστε να διασφαλίσω την αξιοπρέπεια και την ψυχική ισορροπία του/της  κηδευομενομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου και της οικογενείας μου.

Με την επιφύλαξη άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Ο αιτών και δηλών

…………………………

Τόπος ημερομήνια

…………………………

…………………………

Ονομ/μο και Υπογραφή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ