12.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

1 νεκρός και 27 αγνοούμενοι ο απολογισμός της πυρκαγιάς στη ναυαρχίδα του Ρώσικου στόλου Moskva, σύμφωνα με τη Ρωσία

Ημερομηνία:

Ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς στις 13 Απριλίου, η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω έκρηξης πυρομαχικών, δήλωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Ένας στρατιώτης πέθανε και άλλα 27 μέλη του πληρώματος χάθηκαν και οι προσπάθειες του πληρώματος να σβήσει τη φωτιά δεν στέφθηκαν με επιτυχία, προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι το πλοίο χτυπήθηκε από τους πυραύλους της. 

«Στην πορεία του αγώνα για την επιβίωση του πλοίου, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλα 27 μέλη του πληρώματος αγνοούνται. Τα υπόλοιπα 396 μέλη του πληρώματος εκκενώθηκαν από το καταδρομικό σε άλλα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην περιοχή, και μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη [μεγάλη ρωσική πόλη-λιμάνι]», εξήγησε το υπουργείο.

Η συντριπτική πλειονότητα των αξιωματικών, των ενδιάμεσων πλοίων και των ναυτών από το Moskva έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν να υπηρετούν στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, επέμεινε περαιτέρω η δήλωση. 

 Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο με το πλήρωμα του βυθισμένου πολεμικού πλοίου

Ένας αριθμός στρατιωτικών που επιθυμούσαν να μεταφερθούν σε άλλες φρουρές θα συνεχίσουν να υπηρετούν σε σκάφη άλλων στόλων. Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια στους συγγενείς και φίλους του θανόντος και των αγνοουμένων από το πλήρωμα του Moskva.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...