28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ημερομηνία:

Κουραμπιέδες

600gr βούτυρο

225gr ζάχαρη

225gr αμύγδαλα

Ένα φλυντζάνι του καφέ κονιάκ

Τέσσερεις κρόκοι αυγού

Δύο βανίλιες, ένα μπέϊκι

Ένα κιλό αλεύρι.

Πουτίγκα Αμυγδάλου

Τριακόσια είκοσι (320) gr αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα. Δέκα (10) αυγά. Τριακόσια (300) gr ζάχαρη. Μια κουταλιά σούπας αλεύρι όψη ενός λεμονιού, λίγο κονιάκ.

Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτοι και βάζουμε την όψη. Προσθέτομε εναλλάξ λίγο από το μείγμα ασπραδιών και λίγοαπ’ τα αμύγδαλα και βάζομε το μίξερ πολύ χαμηλά. Μετά βάζομε την κουταλιά το αλεύρι και το κονιάκ. Ψήνομε στο φούρνο με θερμοκρασία για κέϊκ.

Όταν ψηθεί και κρυώσει ρίχνομε το σιρόπι καυτό. (δύοποτήρια ζάχαρη, ενάμισι νερό, βανίλια και λίγολεμόνι). Όταν κρυώσει βάζομε γλάσο σοκολάτας. Γίνεται: Τρία ασπράδια αυγών, ογδόντα γραμμάρια ζάχαρη κοινή, εκατό πενήντα γραμμάρια κουβερτούρα. Τη λιώνουμε σε μπέν-μαρί. Χτυπάμε ασπράδια με ζάχαρη σφιχτή μαρέγκα και αρχίζομε να ρίχνομε μαρέγκα από λίγη λίγη μέσα στο μπέν-μαρί με τη σοκολάτα και ανακατεύομε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης...

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής...

Τριήμερο δράσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης «landscape...