20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Κολοκυθόπιτα:

Μισό κιλό αλεύρι, δύο κουταλιές σούπας λάδι, ένα κουταλάκι σούπας ξύδι, δύο κουταλάκι αλάτι, δύο κουταλάκια μπέικη, ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Να ζυμωθούν και να μείνουν μια ώρα.Το ανοίγομε φύλλο.

Μείγμα: ένα κιλό τριμμένο κολοκύθι, μισό κιλό φέτα και λίγη μυζήθρα.

Πέντε αυγά λίγο δυόσμο (προαιρετικός , εμένα μ’ αρέσει) τρείς κουταλιές λιωμένο στακοβούτυρο ή άλλο βούτυρο, τρεις κουταλιές στάκα, λίγο πιπέρι, τρεις κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό.

Βάζομε φύλλο κάτω , το μείγμα πάνω χαράσσουμε μπακλαβαδωτά, ρίχνομε από πάνω μισή φλιτζάνα λάδι στο φύλλο , σουσάμι και ψήνομε περίπου μια ώρα.

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα:

Θα κόψω την κολοκύθα , θα την πλύνω , θα την καθαρίσω εσωτερικά και θα την βράσω με το εξωτερικό φλούδι. Θα την βράσω όχι να λιώσει , να είναι λίγο στητή.

Θα την ξεκουφίσω , θα την βάλω σε σουρωτό και θα την λιώσω με το πιρούνι.

Μισό κιλό μυζήθρα , μισό κιλό φέτα, ¼ κεφαλοτύρι ή γραβιέρα , δύο κουταλιές σούπας βούτυρο , έξι αυγά δυόσμο και μια κουταλιά κορν φλάου. Τα αυγά θα κτυπηθούν με κορν φλάου.

Αναμιγνύω τα υλικά, φύλλο σφολιάτα πάνω κάτω. Αν θέλετε φτιάχνετε και σπιτικό.

Κάνετε μια γούβα στο αλεύρι , ρίχνετε λίγο αλάτι, λάδι, τσικουδιά , ένα αυγό , γάλα και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνετε. Αφήνετε μισή ώρα. Ανοίγετε χονδρούτσικο φύλλο.

Γαρίδες σαγανάκι:

1,5 κιλό γαρίδες Νο 5, 1,5 νεροπότηρο νερό, 1,5 λεμόνι, 1 κουτί ντοματάκια, 2 κόκκινες ντομάτες, ένα κρεμμύδι, λάδι, πιπεριές, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά ζάχαρη, ζωμό απ’ τις γαρίδες, μισό κιλό φέτα.

Βράζομε τις γαρίδες με το νερό και το λεμόνι και το αλάτι. Σουρώνομε τις γαρίδες και κρατάμε το ζωμό για την σάλτσα.

"google ad"

Σάλτσα: Αλέθομε τα ντοματάκια και την ντομάτα τα βάζομε στην κατσαρόλα, προσθέτομε μια πιπεριά την οποία πετάμε στο τέλος, λάδι  κρεμμύδι, ρίγανη, αλάτι πιπέρι μια κουταλιά ζάχαρη και το ζωμό από τις γαρίδες. Τα βράζομε μέχρι να ψηστεί η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στο ταψί κόβομε 1-2 πιπεριές μετά τοποθετούμε τις γαρίδες τις οποίες έχομε καθαρίσει και τέλος βάζομε την φέτα κομμένη φετάκια. Τις ψήνομε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν λίγο.

Πέρδικες σαλμί:

1200 γραμμ. πέρδικες, 300 γραμμ. βούτυρο, 300 γραμμ. κρασί, 150 γραμμ. κρεμμύδια.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζομε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να ροδίζουν λίγο. Μετά ρίχνομε τις πέρδικες τις οποίες έχομε αλατοπιπερώσει και τα συκωτάκια τους, τις γυρίζομε λίγο στο βούτυρο τις σβήνομε με το κρασί και τις αφήνομε να σιγοψηθούν προσθέτοντας λίγο – λίγο νερό αν χρειαστεί. Όταν ψηθούν τους αφαιρούμε το κεφαλάκι και τα άκρα των ποδιών. Περνάμε την σάλτσα από το τρυπητό  και αν δούμε ότι είναι αραιή την βράζομε λίγο ακόμη να δέσει.

Τηγανίζομε λεπτές φέτες ψωμιού τις στρώνομε σε μια πιατέλα και πάνω στην κάθε φέτα τοποθετούμε μια πέρδικα και την περιχύνομε με σάλτσα.

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές:

Παίρνομε ένα κοτόπουλο το πλένομε χωρίς να το κόβομε. Το αλατοπιπερώνουμε το αλείφομε με μουστάρδα από μέσα και μετά το στρώνομε με τυρί το γεμίζομε με κομμάτια πιπεριάς βάζομε κι άλλο τυρί, το δένομε και ψήνομε στον φούρνο με πατάτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...