20.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

23ο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι – Έλαμψαν τα Χανιωτάκια!

Ημερομηνία:

Με τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων στην ιστορία των μαθητικών αγώνων επέστρεψε η αποστολή των αθλητών από τα Χανιά από το 23ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
12 μετάλλια από τα οποία τα 3 χρυσά και έχοντας αθλητές στο βάθρο όλων των κατηγοριών δείχνει το επίπεδο των αθλητών μας. Η φετινή διοργάνωση ξεχώριζε σε όλα τα επίπεδα! Οι διοργανωτές φρόντισαν ώστε να κάνουν εύκολη τη μετάβαση σε όλους τους ενδιαφερόμενους και αυτό φάνηκε τόσο από τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων που φτάσανε τους 860 μαθητές όσο και από την Κρήτη που συμμετείχαν 110 μαθητές, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά! Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι οι υπεύθυνοι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων που βλέπουν τη συγκομιδή μεταλλίων των αθλητών τους να είναι με διαφορά η μεγαλύτερη απ’ όλους τους συλλόγους κατατάσσοντας τον στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού! Εντυπωσιακή και η πορεία των αθλητών του Σ.Ο. Ρεθύμνου που για πρώτη φορά στην ιστορία του βλέπουν ταυτόχρονα τρεις αθλητές του να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών φέρνοντάς τον στη 2η θέση των συλλόγων της Κρήτης.
Οι επιτυχίες των αθλητών μας ξεκίνησαν από νωρίς θα λέγαμε αφού την πρώτη μέρα των ομαδικών αγώνων το 4ο Λύκειο Χανίων πήρε την 1η θέση στο πρωτάθλημα! Με την ομάδα των Χανίων αγωνίστηκαν ο Καζάκος Μάνος, Σανδαλάκης Νίκος, Μαθιουδάκης Νίκος και Τσαρουχά Μαριάνθη.
Στις ατομικές διοργανώσεις χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βοζινάκη Ανθή (ΣΑΧ-9ο Χανίων) η οποία εκτός από τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος στην Δ΄ Δημοτικού κατέκτησε και την απευθείας πρόκριση στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα. Η Ανθή ήταν και το μεγάλο φαβορί για τη θέση αυτή που αποτελεί και επιβράβευση της σωστής και μεθοδικής δουλειάς που κάνει όλα τα χρόνια. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η πρόσκληση να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα Νέων στην Βαλκανιάδα που θα διεξαχθεί στο τέλος αυτής της βδομάδας στην Σερβία. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Πετράκη Αργυρώ (ΟΤΕ-13ο Χανίων) κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και ο Πετράκης Στέλιος (ΣΑΧ-8ο Χανίων) να παίρνει την 9η θέση.
Χρυσό μετάλλιο είχαμε και στην κατηγορία των νηπίων όπου η Καραβιτάκη Ευαγγελία (ΣΑΧ-5ο Χανίων) δείχνοντας μεγάλη σταθερότητα για την ηλικία της ξεχώρισε από την αρχή του πρωταθλήματος και κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος. Πολύ καλά τα πήγε στην ίδια κατηγορία και ο Βιζυράκης Αντώνης (ΣΑΧ-Δαράτσο) ο οποίος αν και προνήπιο έκανε 5 βαθμούς!
Στην Α΄ Δημοτικού η Παλιεράκη Λυδία (ΣΑΧ-19ο Χανίων) διεκδίκησε μέχρι τέλος την θέση στο βάθρο κάτι που τελικά κατάφερε κατακτώντας τη 2η θέση. Στην ίδια κατηγορία είχαμε πολλαπλή εκπροσώπηση στο βάθρο με τον Μπαϊραμιάν Αρθούρο (ΣΑΧ-4ο Χανίων) να παίρνει την 3η θέση και τον Πατρελάκη Ευάγγελο (ΣΑΧ-1ο Κουνουπιδιανών) να ισοβαθμεί και να παίρνει την 4η θέση, πολύ καλή εμφάνιση και από τον Παπαδοκωνσταντάκη Χρήστο (ΣΑΧ-11ο Χανίων) να παίρνει την 10η θέση.
Στην Β΄ δημοτικού ο Τζεμανάκης Ευτύχης (ΚΥΔΩΝ-8ο Χανίων), ο Λιοδάκης Φίλιππας (ΣΑΧ-1ο Ν. Κυδωνίας) πήραν αντίστοιχα την 8η και 10η θέση.
Στην Γ΄ δημοτικού χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αγγελάκη Φιλίππα (ΚΥΔΩΝ-Πλατανιά) ενώ πολύ καλές θέσεις πήραν και οι Γεωργακόπουλος Νίκος (ΣΑΧ-1ο Ν. Κυδωνίας), Κωνστανταράκης Ανδρέας (ΟΑΧ-13ο Χανίων) και ο Σχοινοπλοκάκης Γιώργος (Κίσσαμος – 3ο Κισσάμου) που με 6 βαθμούς πήραν την 9η , 11η , και 13η θέση αντίστοιχα.
Στην Ε΄ δημοτικού χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Φιλοξένη Δανάη (ΚΥΔΩΝ-8ο Χανίων).
Στην ΣΤ΄ δημοτικού ξεχώρισε ο Παπαδόπουλος Αργύρης (ΣΑΧ-7ο Χανίων) με την 4η θέση που κατέκτησε.
Στην Α΄ Γυμνασίου ο Καλογερής Γιάννης (ΚΥΔΩΝ-7ο Χανίων) 4η θέση.
Στην Β΄ Γυμνασίου χάλκινο μετάλλιο είχαμε από την Μαρκάκη Σοφία (ΟΤΕ-6ο Χανίων) ενώ πολύ καλές θέσεις κατέκτησαν ο Σπύρος Ναούμ (ΣΑΧ-7ο Χανίων) 5ος , και ο Αλέξανδρος Αγναντής (ΟΤΕ-1ο Κουνουπιδιανών) 9ος
Στην Γ΄ Γυμνασίου είχαμε το χάλκινο μετάλλιο του Λιοδάκη Κων/νου (ΣΑΧ-Ν. Κυδωνίας). Τέλος στην κατηγορία Λυκείων ένας ακόμη αθλητής της πόλης μας που θα αγωνιστεί στη Βαλκανιάδα Σκακιού  ο Μάνος Καζάκος (ΚΥΔΩΝ-4ο Λύκειο) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ