15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

JCrete4Kids: Τα παιδιά μαθαίνουν προγραμματισμό και ρομποτική και στα Χανιά

Ημερομηνία:

Και φέτος, για 6η χρονιά θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν διημερίδα προγραμματισμού και ρομποτικής για παιδιά JCrete4Kids που θα λάβει χώρα 11 Ιουλίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και 16 Ιουλίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτη στα Χανιά.

Το JCrete4Kids είναι μια δωρεάν ημερίδα Προγραμματισμού & Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-16 ετών.
Τα παιδιά περνούν μια ημέρα γεμάτη διασκέδαση, αναπτύσουν αναλυτική, συνθετική και δημιουργική σκέψη, καλλιεργούν την ομαδικότητα και έρχονται σ’ επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

Δευτέρα 11  Ιουλίου
  • 9:00-9:30 Εγγραφή
  • 9:30-11:45 1η Συνεδρία
  • 11:45-12:15 Διάλειμμα
  • 12:15-14:30 2η Συνεδρία

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαιδευτικής
Πανεπιστημίου Κρήτης

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου
Ρέθυμνο

Tel.: +30 28310 77623

E-mail: sanagn@uoc.gr, info@jcrete4kids.eu

  • 9:00-9:30 Εγγραφή
  • 9:30-11:30 1η Συνεδρία
  • 11:30-12:30 Διάλειμμα
  • 12:30-14:30 2η Συνεδρία
  • Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

    Κολυμπάρι Κισσάμου Χανίων

    E-mail: info@jcrete4kids.eu

    Τα παιδιά θα περάσουν μια ημέρα γεμάτη διασκέδαση μαθαίνοντας μέσα από τη …

    1) Συναρμολόγηση Raspberry Pi και παιχνίδι σε Java

    Στο εργαστήριο αυτό θα συναρμολογήσετε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) μινιατούρα (Raspberry Pi) και στη συνέχεια θα τρέξετε ένα παιχνίδι σ’ αυτό γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Java. Το Raspberry Pi είναι ένας υπολογιστής τσέπης στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας. Το χαμηλό του κόστος $35 (η έκδοση Zero κοστίζει $5) σε συνδυασμό με το μικρό του μέγεθος και την απόδοσή του το καθιστούν ιδανικό για την κατασκευή πληθώρας εφαρμογών.

    Τα Pokemon δραπέτευσαν από το ζωολογικό κήπο! Χρησιμοποιώντας ένα computer μινιατούρα Raspberry Pi, μια τρισδιάστατα εκτυπωμένη poke-μπάλα και τη γλώσσα προγραμματισμού Java, μπορείτε να τα πιάσετε όλα και να τα επιστρέψετε στον καθηγητή. Το απαραίτητο υλικό (hardware) θα σας παρέχεται σε αυτό το εργαστήριο, αλλά συνιστούμε να αγοράσετε το δικό σας Raspberry Pi για να συνεχίσετε να πιάνετε Pokemon σπίτι σας!

    Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών.

    Εκπαιδευτές: Cassandra Chin, Stephen Chin (Η.Π.Α.)

    2) Προγραμματίζοντας το Minecraft

    Το Minecraft είναι ένα βιντεοπαιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Mojang Studios. Έχει μεταφερθεί σε αρκετές πλατφόρμες και είναι το πιο καλοπουλημένο βίντεο παιχνίδι όλων των εποχών, με πάνω από 238 εκ. πωλήσεις και 140 εκ. ενεργούς μηναίους χρήστες το 2021.

    "google ad"

    Ενώ το να παίζετε το Minecraft είναι πολύ διασκεδαστικό, η τροποποίηση του παιχνιδιού το καθιστά ακόμα πιο διασκεδαστικό. Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, τα παιδιά θα μάθουν πώς μπορούν να αλλάξουν τον πηγαίο κώδικα Java του παιχνιδιού και θα τους δωθεί η ευκαιρία να δουν πολλές άγνωστες πτυχές του παιχνιδιού. Θα εξοικειωθούν ακόμα με διαφορετικές πτυχές των αρμοδιοτήτων του προγραμματιστή, όπως ο εντοπισμός σφαλμάτων και η μεταβολή του υπάρχοντος λογισμικού.

    Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-16 ετών.

    Εκπαιδευτής: Alex Snaps (Καναδάς)

    3) Δημιουργία ρομπότ με τα Lego Mindstorms EV3

    Τα Lego Mindstorms® EV3 είναι προγραμματισμένα “τουβλάκια” από τη Lego που συνδυάζονται με ηλεκτρικά μοτέρ, τηλεχειριστήρια, αισθητήρες υπερήχων, υπεριώδους, χρώματος και φωτός και τεχνικά κομμάτια Lego (όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη) κατάλληλα για να χτίσει ο χρήστης ρομπότ και άλλα αυτοματοποιημένα ή αλληλεπιδραστικά συστήματα.

    Απευθύνεται σε ηλικίες 10-16 ετών και είναι μια καλή εισαγωγή στα LEGO Mindstorms για μαθητές που ενδιαφέρονται για την Ρομποτική και την Τεχνολογία γενικότερα. Περιλαμβάνει μηχανικό σχεδιασμό, κατασκευή, προγραμματισμό και δεξιότητες ομαδικής εργασίας. Το απαραίτητο υλικό (hardware) θα σας παρέχεται σε αυτό το εργαστήριο.

    Αυτό το εργαστήριο θα γίνει μόνο στο πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου.

    Εκπαιδευτές: Δρ. Σίμων Αναγνωστάκης και ομάδα φοιτητών (Ελλάδα)

    4) Δημιουργία ρομπότ με τα Lego Mindstorms WeDo 2.0

    Τα Lego Mindstorms® WeDo 2.0 είναι προγραμματισμένα “τουβλάκια” από τη Lego που συνδυάζουν ένα ηλεκτρικό κινητήρα και δύο αισθητήρες. Απευθύνεται σε ηλικίες 7-12 ετών και είναι μια καλή εισαγωγή για μαθητές που ενδιαφέρονται για την Ρομποτική και την Τεχνολογία γενικότερα. Το απαραίτητο υλικό (hardware) θα σας παρέχεται σε αυτό το εργαστήριο.

    Αυτό το εργαστήριο θα γίνει μόνο στο πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου.

    Εκπαιδευτές:  Δρ. Σίμων Αναγνωστάκης και ομάδα φοιτητών (Ελλάδα)

    Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
    Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

    Τελευταία Νέα

    Περισσότερα σαν αυτό
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

    Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

    Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

    Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

    Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

    Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

    «Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

    Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...