19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Ένωση Οικοδόμων για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου στην Κίσσαμο επειδή ζήτησε τα δεδουλεμένα του

Ημερομηνία:

Mε ανακοίνωσή της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Χανίων αναφέρεται στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου στην Κίσσαμο επειδή ζήτησε τα δεδουλεμένα του:

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει ότι το χέρι τέτοιου είδους «νταήδων» οπλίζεται από τους αντιλαϊκούς νόμους που επιβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τους οποίους τα δικαιώματα, οι ανάγκες και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων βρίσκονται συνεχώς στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η εργοδοσία, οι εργολάβοι που έχουν πάρει το σινιάλο των κυβερνήσεων νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να έχουν καμιά επίπτωση.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί τα εργατικά σωματεία που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι του συναδέλφου εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

Σήμερα όσο είναι ανάγκη ο κάθε εργαζόμενος να μην νιώθει μόνος του. Μέσα από τα συνδικάτα, τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της διεκδίκησης κάθε εργατική αυθαιρεσία και βιαιότητα θα πέφτει στο κενό. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα και να βελτιωθούν οι όροι και οι συνθήκες δουλειάς.

Η ιστορική πείρα δείχνει ότι όσο κι αν προσπάθησαν εργοδότες, εργολάβοι και κουτσαβάκια να φοβίσουν τους οικοδόμους για «να κάτσουν στα αβγά τους» δεν τα κατάφεραν.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 18 & 19 Ιούνη στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ