4 χρόνια μετά, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη – Πώς θα γίνει

Κανένα σχόλιο

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, στον Αλικιανό του Δήμου Πλατανιά.Μετά την ολοκλήρωση, το προηγούμενο διάστημα, των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων, καθώς και των διαγωνιστικών διαδικασιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Κερίτη, στην περιοχή του Αλικιανού.

Πραγματοποιούνται επίσης μια σειρά διερευνητικών γεωτρήσεων, για την οριστική μελέτη, ενώ ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες στην κοίτη του ποταμού για την κατασκευής της νέας γέφυρας.

"Sponsored links"

Μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία, ένα σημαντικού έργο για την ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά και του Νομού Χανίων γενικότερα, έπειτα από το αίτημα του Δήμου Πλατανιά για κατασκευή της νέας γέφυρας και την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης:

“η κατασκευή της νέας γέφυρας γίνεται μετά από την υπογραφή τριμερούς προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Πλατανιά, με συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και το γραφείο μελετών και την υποστήριξη του έργου των μελετητών, πέτυχε τη συντόμευση των απαραίτητων εγκρίσεων και μελετών, ενώ υπήρξε καθοριστική και η υποστήριξη του έργου από το αρμόδιο Υπουργείο και τη βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για την χρηματοδότηση της κατασκευής της..”

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνάντηση στις 24 Φεβρουαρίου 2021 του Δημάρχου κ Ιωάννη Μαλανδράκη με τον Γενικό Δ/ντη του Υπουργείου Υποδομών κ Καρνέζη, παρουσιάσθηκε το σχέδιο της νέας γέφυρας.

Δείτε τις φωτογραφίες από την παρουσιαση:

Όταν μετά από 111 χρόνια κατάρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη

"Sponsored links"

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γέφυρα Κερίτη κατάρρευσε στις 25 Φεβρουαρίου 2019, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Είχε κτιστεί το 1908 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής.

Έχει ανακηρυχθεί από το ΥΠΠΟΑ ως νεότερο μνημείο και έχει ενταχθεί στον διαρκή κατάλογο των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελλάδας ως «αξιόλογο δείγμα ειδικού τεχνικού έργου των αρχών του 20ου αιώνα, που συνδυάζει άριστη γνώση της τεχνικής κατασκευών και υψηλή αισθητική αντίληψη» (Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/1644/44519/27.08.1998, ΦΕΚ 1052/Β΄/12.10.1998).

Διαβάστε επίσης:

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live