17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Θεσσαλονίκη – Ανατροπή από βίντεο ντοκουμέντο: Μέσα στο πρατήριο ήταν οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν την καταδίωξη

Ημερομηνία:

Σοβαρά ερωτήματα και πολλά «σκοτεινά» σημεία συνεχίζουν να υπάρχουν σχετικά με την καταδίωξη του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη και τον πυροβολισμό εναντίον του στο κεφάλι.

Τα «κενά» και οι εύλογες απορίες προκύπτουν από την επίσημη ανακοίνωσή της ΕΛΑΣ καθώς όπως φαίνεται έχει… παραλείψει να αναφέρει γεγονότα και στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το Ράδιο Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι την ώρα που ο 16χρονος έβαζε βενζίνη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν εντός του πρατηρίου.

Όμως αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό, όπου αναφέρεται πως αστυνομικοί που «βρίσκονταν κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων» ειδοποιήθηκαν από τον υπάλληλο και άρχισαν να καταδιώκουν τον νεαρό, αφού ενημέρωσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ο υπάλληλος του πρατηρίου μπαίνει μέσα και προφανώς τους ενημερώνει τι συνέβη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί σηκώνονται από τα τραπέζια, βάζουν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν για να κυνηγήσουν τον 16χρονο, γνωρίζοντας ποιος ήταν ο δράστης.

Παράλληλα φαντάζει σίγουρο ότι με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν και το «έγκλημα» του 16χρονου, ότι δηλαδή δεν πλήρωσε το τίμημα των 20 ευρώ της βενζίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, απέρριψε σε δηλώσεις του το αφήγημα που προέβαλε η ΕΛΑΣ περί δήθεν προσπάθειας του 16χρονου να εμβολίσει τους αστυνομικούς με το αυτοκίνητό του.

«Πρόκειται για εν ψυχρώ επίθεση» τόνισε. «Το αφήγημα περί εμβολισμού καταρρέει από τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά. Πρόκειται για ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδίωκε τον 16χρονο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...