15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Σταθερά τα δημοτικά τέλη το 2023 παρά τη μείωση των εσόδων κατά 14 εκατ. ευρώ

Ημερομηνία:

Σταθερά χωρίς καμία αύξηση θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο όπως ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μαρία Καναβάκη, αναφερόμενη στον προυπολογισμό του 2023 λόγω των δυσκολιών που περνούν οι Ηρακλειώτες.

Η κ. Καναβάκη τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ότι η ενεργειακή κρίση αλλά και η περίοδος του covid έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στα έσοδα του Δήμου προσδιορίζοντας τη μείωσή τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 14 εκατ. ευρώ συνολικά

Το ενεργειακό κόστος για το Δήμο Ηρακλείου εκτοξεύθηκε σε ένα χρόνο από 2 εκατ. ευρώ σε 4,5 εκατ, ενώ λόγω της αδυναμίας των δημοτών να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος απ όπου ο δήμος εισπράττει τα δημοτικά τέλη, η μείωση σε αυτά έφτασε τα 3,5 εκατ.

Παράλληλα και οι πάροχοι δεν έχουν αποδώσει στο δήμο ακόμη 1 εκατ. από τα δημοτικά τέλη που έχουν εισπράξει και γι αυτό τους έχει αποσταλεί εξώδικο.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί ασφυξία στα οικονομικά του δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, που όμως προσπαθεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα των δημοτών με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Έτσι παρά τη μεγάλη μείωση εσόδων, η κ. Καναβάκη είπε ότι ο προυπολογισμός του δήμου που θα κατατεθεί θα είναι ισοσκελισμένος και υπάρχει η πολιτική βούληση να περιλαμβάνει δαπάνες για τεχνικά έργα, τον αθλητισμό, πολιτισμό, κοινωνική μέριμνα και σε όλους τους κρίσιμους τομείς αλλά και προοπτική.

“Κάνουμε, σημείωσε η κ. Καναβάκη, μια συνετή διαχείριση παρά τις δυσκολίες αφού προτεραιότητα είναι η οικονομική επάρκεια, η σταθερότητα και η ασφάλεια του δήμου”. Ο προυπολογισμός θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες για να ψηφιστεί.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ