23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Ημερομηνία:

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός σε ηλικία 51 ετών.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Το βιογραφικό του

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγεται από τη Σύμη. Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Από το 2000 Εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέγεται Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση στην οποία επανεκλέγεται τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κατά την πρώτη του θητεία ως βουλευτής διετέλεσε:

Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια.

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

"google ad"

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.

Από τον Σεπτέμβρη του 2015 και μέχρι την ανάληψη της θέσης τού Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διετέλεσε:

Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ.

Συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.

Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.

Επίσης, έχει διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (2012-2014) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Ν. Δωδεκανήσου από το 2010-2013, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 έως και το Δεκέμβριο 2014, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως και σήμερα.

Σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του στο facebook είχε δηλώσει ότι παρά τη δύσκολη μάχη που έδινε θα στήριζε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Η ομιλία του Νεκτάριου Σαντορινιού στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Απριλίου του 2022

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...