15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παρουσιάζουν τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το βιβλίο του Λευτέρη Λαμπράκη «Καίτη Αλέξη. Η Κυρία του Ραδιοφώνου»

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και οι εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου, παρουσιάζουν το βιβλίο του Λευτέρη Λαμπράκη «Καίτη Αλέξη. Η Κυρία του Ραδιοφώνου», εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης, 2023, για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ομιλητές:

η Μαίρη Φραγκάκη, Παραγωγός της ΕΡΤ

ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης, Δημοσιογράφος

ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Εκδότης

ο Λευτέρης Λαμπράκη

και

η Καίτη Αλέξη

Συντονίζει η Δημοσιογράφος, Μαρίνα Γιακουμάκη

Η Καίτη Βαρουδάκη – Αλέξη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Γονείς της, ο Κωνσταντίνος και η Ειρήνη Βαρουδάκη. Τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο Θηλέων Χανίων, την αγγλική γλώσσα στο Βρετανικό Ινστιτούτο και παρακολούθησε σεμινάρια Δημοσιογραφίας.

Τη χρονιά που αποφοίτησε, το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας διενήργησε διαγωνισμό για την πρόσληψη εκφωνήτριας στον νέο-ιδρυθέντα Ραδιοφωνικό Σταθμό Κρήτης. Υπεύθυνος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού ήταν ο αρχιεκφωνητής του Ε.Ι.Ρ., Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος.

Η Καίτη Βαρουδάκη πρώτευσε και ο τοπικός Τύπος υποδέχτηκε το γεγονός με κολακευτικά σχόλια. Της προτάθηκε να μετακινηθεί στην Κεντρική Υπηρεσία των Αθηνών. Επέλεξε να ζήσει και να δημιουργήσει την οικογένειά της στα Χανιά.

Η φωνή της συνδέθηκε με την ιστορία της ΕΡΑ Χανίων αλλά και με την ιστορία της πόλης.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Κρήτη. Έχει τιμηθεί από την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη συνολική προσφορά της, όπως και από διάφορους φορείς, σωματεία, συλλόγους και ομίλους. Υπήρξε ενεργό μέλος σε διάφορα συμβούλια, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο του Θ.Ψ. Παθήσεων, του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων κ.α.

"google ad"

Το βιβλίο του Λευτέρη Λαμπράκη, «Καίτη Αλέξη, Η Κυρία του Ραδιοφώνου», των εκδόσεων Πυξίδα της Πόλης για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, παρουσιάζει σελίδες αυτοβιογραφίας της πρώτης εκφωνήτριας στην Κρήτη και επιχειρεί να αναδείξει την εποχή που το ραδιόφωνο ήταν το μοναδικό μέσο στη μεταπολεμική Ελλάδα, να αναδείξει τη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...