Χανιά: Με μεγάλη συμμετοχή το Σεμινάριο του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλά..Ζω για το Κλίμα»

Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλά..Ζω για το Κλίμα» που οργάνωσε στις 3 και 4 Μαρτίου 2023 το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Βάμου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων ΠΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης,

Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση για την Κλιματική Κρίση και στόχοι η συζήτηση για τη συμβολή του σχολείου και της εκπαίδευσης γενικότερα στην προσαρμογή και αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και η γνωριμία με εκπαιδευτικά εργαλεία και τρόπους δράσης στο σχολείο σχετικά με το θέμα αυτό. Στο Σεμινάριο αυτό συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

"Sponsored links"

Η πρώτη ημέρα υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου, όπου, μετά την παρουσίαση του Δικτύου και των προγραμμάτων γα το Κλίμα των ΚΕΠΕΑ της Κρήτης, έγιναν εισηγήσεις από τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Φίλη για την Κλιματική Κρίση και τη Διέξοδο, από τον υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης Αντώνη Καλογεράκη («Προάγοντας καθόλα πράσινα περιβάλλοντα») και παρουσιάσεις δράσεων σχολείων (14ο Νηπιαγωγείο Χανίων και 2ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών).

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων όπου έγινε παρουσίαση του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων με την παιδαγωγική Φρενέ και εργαστήριο παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής με τις Μαριλένα Γεωργαντά και Ιωάννα Κολοκυθά και ακολούθησε από το ΚΕΠΕΑ Βάμου παρουσίαση των παιδαγωγικών τεχνικών «Ηθικό Δίλημμα» και «Παιχνίδι ρόλων». Στη συνέχεια, η αρχαιολόγος Μαρία Βλαζάκη, πρώην ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού μας ξενάγησε στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείου Χανίων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live