5 Δεκέμβρη: Στο Εφετείο εννιά φοιτητές επειδή υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου

Κανένα σχόλιο

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ 9 (πλέον) ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 5/12 ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΓΜΟΣ!Τον Σεπτέμβρη του 2011 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα φοιτητικές κινητοποιήσεις εναντία στο νέο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων η γενική συνέλευση των φοιτητών του Φυσικού του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε κατάληψη μιας εβδομάδας με αποτέλεσμα να μη δοθούν κάποια από τα μαθήματα της εξεταστικής. Μετά τη λήξη της κατάληψης, ο σύλλογος των φοιτητών προσπάθησε να πραγματοποιηθεί η αναπλήρωση των μαθημάτων -όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα- όμως αντιμετώπισε την άρνηση και τον εμπαιγμό. Έτσι, αποφασίστηκε ο σύλλογος να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος για μία παράσταση διαμαρτυρίας ώστε να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση.

Καθηγητές του τμήματος όμως αντί να πάρουν απόφαση για την εξεταστική, κάλεσαν την Αστυνομία, έδωσαν ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια, απειλώντας με διαγραφές και μηνύσεις. Ένα χρόνο μετά από τα γεγονότα, 12 φοιτητές του Φυσικού κλήθηκαν στο Πειθαρχικό με απειλές διακοπής εξαμήνου.

Το Δεκέμβρη του 2013……
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ 9 (πλέον) ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 5/12 ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΓΜΟΣ!

"Sponsored links"

Κάνουν ότι μπορούν για να σπρώξουν τη νέα γενιά στην απομόνωση, την κατάθλιψη και τον αποκλεισμό από κάθε δημιουργική και παραγωγική διαδικασία. Και αν κάποιος ξεφύγει και τολμήσει να γίνει παραγωγικός τότε ο μόνος δρόμος είναι έξω, μετανάστης. Τι γίνεται όμως όταν το πιο φρέσκο και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας χάνεται ; Πως μπορούν να μιλάνε για ανάπτυξη όταν στερούν από την χώρα τα παιδιά της ; ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!! Το μόνο που θέλουν να αναπτύξουν είναι ο φόβος! Όποιος τολμάει να μη φοβάται, όποιος τολμάει να αγωνίζεται, να μαθαίνει, να αλλάζει, να συμμετέχει, να παράγει.. θα διώκεται! Δεν μένουν όμως μόνο στους νέους, η αντιμετώπιση σε αυτούς που αγωνίζονται είναι ίδια. Από την επιστράτευση των εκπαιδευτικών μέχρι την φίμωση των διοικητικών υπαλλήλων, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, και την ποινικοποίηση του κόσμου στην Χαλκιδική. Στο όνομα της δημοκρατίας δεν διστάζουν ακόμα και να παρανομούν, παίρνοντας αποφάσεις κάτω από το τραπέζι. Μπουκάροντας στην ΕΡΤ νύχτα με τα ΜΑΤ. Μα η δημοκρατία με τη νύχτα είναι αντίθετες έννοιες και όσο και να προσπαθούν πλέον, δεν πείθουν κανένα άνθρωπο που ψάχνει να βρει μια διέξοδο. Το χειρότερο φαινόμενο όμως είναι ότι στην κατάλυση της δημοκρατίας και στις τρομοκρατικές τους τακτικές βρίσκουν σύμμαχους τους καθηγητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκουν, Πειθαρχικά και Ποινικά, 9 απ’ τους φοιτητές του τμήματος. Και η απάντηση στο γιατί, είναι επειδή αγωνίστηκαν πριν δύο χρόνια ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου, που ήταν το πρώτο βήμα για τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Φαίνεται λοιπόν ότι στο Παν/μιο που θέλουν να φτιάξουν, όποιος αγωνίζεται και οραματίζεται κάτι διαφορετικό θα φιμώνεται και θα τρομοκρατείται μέχρι να υποκύψει. Όποιος τολμήσει να σταθεί εμπόδιο στην ΤΡΟΙΚΑ και τους συνεργάτες της είναι ένοχος! Είναι ανάγκη όμως να μην υποκύψουμε! Εμείς θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε μια διαφορετική Εκπαίδευση! Θέλουμε ένα Παν/μιο και καθηγητές που αντί να διώκουν φοιτητές, να τους δίνουν ρόλο και γνώση ώστε να χαράξουν έναν άλλον δρόμο, κόντρα σε αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλουν σήμερα. Η νεολαία πρέπει να μείνει στον τόπο της και με εφόδια την επιστημονική γνώση, τον δυναμισμό της, να πρωτοστατήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην προβολή ενός άλλου δρόμου για τη χώρα και την κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο να αποτελέσει κύτταρο μόρφωσης, πολιτισμού και οργανικό κομμάτι της κοινωνίας έτσι ώστε να συνεισφέρει στη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων που θα αγωνίζονται και θα παράγουν έρευνα για τις ανάγκες των πολλών. Όσοι θέλουν σήμερα να διώξουν τη νεολαία δε χωράνε στο μέλλον που οραματιζόμαστε.

Ψήφισμα για την δίκη των 9 Φοιτητών Φυσικού

Στις 5/12 στα Χανιά, γίνεται η εκδίκαση των 9 φοιτητών του Φυσικού, για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 2011 που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και απαίτησαν να μην περάσει η «τιμωρία» τους, που προέβλεπε την απώλεια της εξεταστικής τους, για τον αγώνα αυτό. Οι φοιτητές, εκτός από την αναστολή του εξαμήνου που τους έγινε από την σύγκλητο, τώρα καλούνται για μια ακόμη φορά σε απολογία στον ανακριτή επειδή αγωνίστηκαν για το αυτονόητο. Μία κοινωνία διαφορετική και έτσι όπως τη φαντάζονται. Με μία νεολαία που θα αγωνίζεται για αυτά που της αναλογούν και όχι για αυτά που προσπαθούν να της επιβάλουν, δηλαδή την ανεργία, την εξαθλίωση και την μετανάστευση σαν μόνο διέξοδο. Με μια νεολαία που δεν θα την διώκουν και δεν θα την διώχνουν από τις σχολές και την ίδια την χώρα τους.

Καλούμε όλους τους συλλόγους και τους φοιτητές να στηρίξουν τους συμφοιτητές μας στον αγώνα που κάνουν και να βρίσκονται την ημέρα της δίκης στα Χανιά για να τους υπερασπιστούν.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live