600 τάμπλετ από τον Δήμο Χανίων σε μαθητές για τις ανάγκες σε τηλεκπαίδευση

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Χανίων, αναγνωρίζοντας τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει σε μαθητές όλων των βαθμίδων με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, προχωρά στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού (tablet), συνολικού ύψους 72.000 ευρώ που αντιστοιχούν περίπου σε 600 συσκευές, από ιδίους πόρους.

Η πρωτοβουλία του Δήμου για τη συγκέντρωση του απαραίτητου εξοπλισμού, πρόκειται να καλύψει σημαντικό μέρος από τις ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί. Το υλικό θα παραδοθεί στις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, οι οποίες θα έχουν την τελική ευθύνη διανομής του στους μαθητές του Δήμου Χανίων.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καταδεικνύεται συνολικά η έμπρακτη στήριξη του Δήμου Χανίων στη σχολική κοινότητα, αφού συνολικά μόνο την τελευταία εβδομάδα, έχουν εξασφαλιστεί, εκτός των 72.000 ευρώ, 110.000 ευρώ επιπλέον για κτιριακές παρεμβάσεις, εργασίες συντήρησης και έκτακτη προμήθεια υλικού στις σχολικές μονάδες.

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε πως:

«Ο Δήμος Χανίων δε μένει αμέτοχος στις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, θέλοντας να διασφαλίσει την ισάξια συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν εμπίπτει άμεσα στις αρμοδιότητές μας, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και αναλαμβάνουμε τη σχετική πρωτοβουλία.

Γνωρίζουμε ότι θα καλύψουμε μόνο ένα μέρος του συνόλου των αναγκών, ωστόσο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την περαιτέρω ενίσχυση των μαθητών μας. Τη μέριμνα για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν αναλάβει οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου και Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live