77 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι – Συγκέντρωση την Τρίτη 9 Αυγούστου στο Γιαλί Τζαμί

Κανένα σχόλιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, στις 8:30 μ.μ.στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι για τα 77 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Τιμάμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από τον πυρηνικό όλεθρο στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945.

Ο κίνδυνος ενός νέου πυρηνικού πλήγματος συνεχίζεται στο πλαίσιο των αυξημένων πολεμικών ανταγωνισμών. Τη δυνατότητα του “πρώτου πυρηνικού πλήγματος” για το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλιο του 2016, επικαιροποίησε η Σύνοδος Κορυφής του Ιούνη του 2021 στις Βρυξέλλες και εξειδίκευσε φέτος η Σύνοδος της Μαδρίτης στο φόντο της εξέλιξης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Σήμερα, οι λαοί σε όλο τον κόσμο είναι αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της επιθετικότητας ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία και Κίνα, ενώ συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του. Η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον Ιούνιο, αναδεικνύει τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη και προμηνύει νέα δεινά για τους λαούς. Το ΝΑΤΟ διατάσσει τις δυνάμεις του σε θέσεις μάχης και αναβαθμίζει τα συμβατικά και πυρηνικά όπλα του, ενώ προετοιμάζεται για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Sponsored links"

Δεν ανεχόμαστε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες που σπέρνουν τον όλεθρο στους λαούς.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που, συνεχίζοντας στον δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με την ανανέωση και την επέκταση της Συμφωνίας για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις στην Ελλάδα, που ψηφίζει και υλοποιεί τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καταδικάζουμε την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που όλο το προηγούμενο διάστημα έστειλε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, μετατρέποντας τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Στεκόμαστε ενάντια στις επικίνδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που πλειοδοτεί στις ΝΑΤΟικές δαπάνες με 6,6 δισ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή το 3,8% του ΑΕΠ της, σε βάρος των λαϊκών αναγκών για Υγεία, Παιδεία, στέγη, εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από την ενεργειακή φτώχεια και την αβάσταχτη ακρίβεια.

Αυτές οι δαπάνες στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών δεν εξασφαλίζουν την άμυνα της χώρας, ούτε την ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς λαούς, αλλά ενισχύσουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Αυτός ο δρόμος εμπλέκει τον λαό όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, είναι αδιέξοδος και στρωμένος με νέες θυσίες διαρκείας.

Παράλληλα, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, σε συνδυασμό με τις ίσες αποστάσεις που τηρούν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, φέρνουν στο προσκήνιο την πιθανότητα θερμού επεισοδίου, ενώ αποκαλύπτουν τον απώτερο στόχο για έναν οδυνηρό συμβιβασμό στην κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Τώρα χρειάζεται να εντείνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανταγωνισμούς.

Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, εντείνουμε την πάλη για τη ζωή μας και για το μέλλον μας! Μέσα από το συλλογικό αγώνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

"Sponsored links"

Απαιτούμε:

  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής.
  • Να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να ματαιωθούν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και η διάταξη Εν. Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

 

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ.

στην πλατεία στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ και

θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα «ΕΝΑΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ».

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live