8 πρωτοβάθμια σωματεία καλούν στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στην Υγεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Κανένα σχόλιο

Με κοινή τους ανακοίνωση  το Σωματείο Οικοδόμων Χανίων, το Σωματείο ΙδιωτικώνΥπαλλήλωνΧανίων, το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων & Ποτών Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, το Σωματείο Διανομέων-delivery¨Ιωσήφ Σαριδάκης Ν.Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στην E-food Ν. Χανίων καλούν στην κινητοποίηση των υγειονομικών και των γιατρών έξω από την πύλη του νοσοκομείου Χανίων την Πεμπτη στις 11 το πρωί.

Στην ανακοίνωση ζητούν:

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία!!!!

"Sponsored links"

Η κυβέρνηση της ΝΔ  μαζί με τις υπόλοιπες αστικές κυβερνήσεις χρόνια προετοίμαζαν το αντιδραστικό νομοσχέδιο της υγείας.Τα τραγικά κενά στο Ε.Σ.Υ σε υποδομές, εξοπλισμό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της κρατικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα της υγείας.Είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Ενώ οι υγειονομικοί  στα δημόσια νοσοκομεία παρόλο τις ελλείψεις ,έκαναν ότι μπορούσαν ιδιαίτερα στην πανδημία ,για να υπηρετήσουν την υγεία του λαού,οι ιδιωτικές κλινικές και επιχειρηματικοί όμιλοι θησαύριζαν.

Δεν τους έφτανε όμως αυτό!!! Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα  οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους αρρώστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά όλο τον λαό!!!!

Αυτή την στιγμή οι λίστες αναμονής των τακτικών ιατρείων, χειρουργείων, των εξετάσεων είναι πολύ μεγάλη στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος το ραντεβού σε ένα ιδιωτικό ιατρείο η κέντρο όταν κάποιος βρεθεί σε ανάγκη.

Ήδη ενισχύουν την ιδιωτικοποίηση με την συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας και την ενίσχυση της εμπορευματικής τους λειτουργίας με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν αδρά.

Έτσι θα υποβαθμίζεται  το Σύστημα Υγείας και αυτό θα φαίνεται στην πράξη που η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα  διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά θα, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας.

"Sponsored links"

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι υπόθεση δική μας!!!! Δεν παίζουμε με το μέλλον της υγείας και της ζωής των παιδιών μας!!!

Η πείρα των  τελευταίων χρόνων έδειξε ότι οιεργαζόμενοι μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα! Παλεύουμεγια :

  • Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 2/12  στην Πύλη του Νοσοκομείου  Χανίων στις 11πμ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live