16.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως δράστης της δηλητηρίασης δύο σκύλων στα Χανιά – 1.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων κρατείται ως αυτή την ώρα ο άνδρας που κατηγορείται για την δολοφονία με φόλα των δύο σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων. Τα πτώματα των ζώων εντόπισαν στην αυλή του σπιτιού τους τα ξημερώματα λίγο μετά τις 04:00 η Ελισάβετ Καβουρίνου με τον σύντροφο της Αντώνη Νιαβή και τους φίλους τους.

Η κοπέλα που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε κατάσταση νεκρικής ακαμψίας κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης τα είχε δηλητηριάσει πολλές ώρες πριν. Τα δύο σκυλιά – το ένα εκ των οποίων ήταν και τυφλό – δεν είχαν κάνει εμετό, ούτε είχαν αφοδεύσει κάτι που αποδεικνύει ότι το πολύ ισχυρό δηλητήριο έδρασε ακαριαία.

Τα σκυλιά βρέθηκαν νεκρά δίπλα – δίπλα κοντά στο συρματόπλεγμα που χωρίζει το σπίτι τους με το σπίτι του γείτονα και φερόμενου ως δράστη καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας τους είχε απειλήσει επανειλημμένα και ενώπιον μαρτύρων για τα ζώα.

PerivoliaXanionDilitiriasmena-2

PerivoliaXanionDilitiriasmena-5Το τυφλό Πίτμπουλ το είχαν βρει κακοποιημένο στο δρόμο πριν από τέσσερα χρόνια…

Η κα Καβουρίνου μας τόνισε ότι τα σκυλιά έμεναν μαζί τους μέσα στο σπίτι και έβγαιναν στον κήπο μόνο αν εκείνοι απουσίαζαν και αυτό για λίγες ώρες όπως συνέβη χθες βράδυ. Δεν ενοχλούσαν τις ώρες κοινής ησυχίας και γαύγιζαν όπως γαυγίζουν όλα τα σκυλιά. Ο δράστης είτε είναι ο γείτονας τους, είτε κάποιος άλλος που είχε πρόσβαση στο γειτονικό σπίτι καθώς κανείς άλλος δεν μπορούσε να φτάσει ως εκεί για να τα εξοντώσει.

PerivoliaXanionDilitiriasmena-3

Τα πτώματα των σκυλιών μεταφέρθηκαν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για να γίνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα αποδείξουν τι δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε. Ο δράστης σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εντούτοις είναι σχεδόν βέβαιο ότι η δίκη θα αναβληθεί έως ότου βγει το πόρισμα του θανάτου των ζώων.

PerivoliaXanionDilitiriasmena-4Τα ζώα ζούσαν μαζί με τους κηδεμόνες τους μέσα στο σπίτι…

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι για την σύλληψη του δράστη χρειάστηκε να παρέμβει η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Αστυνομίας καθώς το Α.Τ. Χανίων αργούσε πολύ να πάει στο σημείο και να το συλλάβει όταν αυτός επέστρεψε στο σπίτι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κατηγορούμενος κατά την σύλληψη του απευθυνόμενος την γειτόνισσα, που τον κατήγγειλε στην Αστυνομία ως τον δολοφόνο των σκυλιών της, την απείλησε λέγοντας «να μην σε ξαναδώ μπροστά μου».

Με δηλώσεις της στη Νέα Τηλεόραση η κ. Μπομπολάκη είπε:

“Είναι αδιανόητο το πως μπορούν να αγοράζουν από παντού δηλητήρια και να δηλητηριάζονται 1.000 ζώα κάθε χρόνο της άγριας και ήμερης ζωής στο νομό Χανίων. Κάποτε αυτή η αθλιότητα θα πρέπει να σταματήσει”

Δείτε τις δηλώσεις της κας Μπομπολάκη για το θέμα:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=n8ADOBPmGtg”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ...

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών...