19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Εγκαίνια νέου χώρου για τη Λέσχη Αναιρέσεις στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Από τη δημιουργία της τρία χρόνια πριν, η Λέσχη Αναιρέσεις στα Χανιά, είχε σκοπό να δημιουργήσει “ένα σημείο αναφοράς στην πόλη”, με διαρκή παρέμβαση σε ζητήματα θεωρίας, πολιτισμού, ιστορίας και πολιτικής. Με προσπάθειες όπως, η ομάδα “Γραφιστική από «τα κάτω»” και το “Μαρξιστικό Εργαστήρι”, βραδιές κινηματογράφου και μέρες με συλλογική κουζίνα, κατάφερε να στεγάσει μια σειρά δραστηριοτήτων ώστε να συμβάλλει, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου, “στην καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της νέας εργατικής ηθικής και του νεολαιίστικου ριζοσπαστισμού”.

Το Σάββατο 11 Ιούνη, η λέσχη επιστρέφει στο νέο της χώρο, Νεάρχου 39, μετά από μια εξάμηνη προσπάθεια σκληρής δουλειάς και με πολύ μεράκι από τους δημιουργούς της.

Πρόγραμμα εγκαινίων:

20:00 | Προβολή ταινίας “Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του άνθρακα”

23:00 | Πάρτυ

Γράφουν σχετικά σε δελτίο τύπου:

Στόχος των λεσχών «Αναιρέσεις» που λειτουργούν σε πολλές περιοχές της χώρας που δημιουργούνται ύστερα από πρωτοβουλία μελών της «νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση», του «Νέου Αριστερού Ρεύματος» (συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ευρύτερου δυναμικού νεολαίας και εργαζομένων της κάθε πόλης, είναι να αποτελέσουν «σημεία συνάντηση των πιο ανήσυχων ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής πολιτικής θεωρητικής αναζήτησης, της κριτικής και της ριζοσπαστικής θεωρίας. Ένα ζωντανό εργαστήρι ανταλλαγής, επεξεργασίας, συγκρότησης και εξόρμησης των επαναστατικών ιδεών, ένα εργαστήρι συλλογικής οργάνωσης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου αλλά και ένα χώρο για να στεγάσει τις συναντήσεις μας, τον καφέ, το ποτό, τις συζητήσεις και την -εναλλακτική στο κυρίαρχο μοντέλο- ψυχαγωγία μας. Ένα χώρο που θα ενώνει τη γνώση με τη διασκέδαση μετατρέποντας ταυτόχρονα τη διασκέδαση σε εμπειρία μάθησης, δίνοντας στη γνώση μια διασκεδαστική διάσταση».

*στο χώρο θα λειτουργήσει και βιβλιοπωλείο, με τίτλους από εκδόσεις ΚΨΜ και Σύγχρονη Εποχή

Δείτε και σχετικές φωτός:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...