9 Αφροέλληνες συζητούν: Τι σημαίνει “δε μπορώ να αναπνεύσω” στην Ελλάδα; | Βίντεο

4 Σχόλια

Η Στέγη προσκάλεσε δύο Αφροελληνίδες, την Τζάκυ Αμπουλιμέν και την Ειρήνη Νιαμουάια Οντούλ, που προέρχονται από τον χώρο της νομικής εκπροσώπησης και του ακτιβισμού, να επιμεληθούν και να συντονίσουν μια δική τους συζήτηση, μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, για το τι σημαίνει anti-blackness στην Ελλάδα και για το πώς βιώνεται ο ρατσισμός από τους ίδιους.

Η καθημερινή εμπειρία των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής ανά τον κόσμο –the Black Experience– βρίθει από προβολές και κοινωνικά στερεότυπα που συχνά δεν αφήνουν τη φωνή τους να ακουστεί πραγματικά. Κυρίως, χαρακτηρίζεται από έναν αδιαπέραστο «τοίχο», που ξανά και ξανά ορθώνεται μπροστά τους και διαρκώς τους αναχαιτίζει:

Μια ακόμα πτυχή του “I Can’t Breathe”.

"Sponsored links"

Δείτε τη 40λεπτη συζήτηση:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

4 Σχόλια

 1. Κωνσταντίνος

  Εάν οι “Αφροέλληνες” (είναι η πρώτη φορά που συναντώ αυτήν την λέξη) δεν είναι ευχαριστημένοι από την Ελλάδα, μία χώρα στην οποία εισέβαλαν με το “έτσι θέλω”, μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες των. Ουδείς τούς κάλεσε να έλθουν εδώ, ούτε τούς μετέφεραν βιαίως ως σκλάβους, όπως τούς Αφροαμερικανούς.

 2. Ion

  Αφροέλληνες υπάρχουν μόνο σε ανιστόρητα μυαλά αριστεριστών για τους οποίους η ιστορία της ανθρωπότητος αρχίζει απ’τον υπάλληλο Μαρξ..δυστυχώς για τον ελληνικό πολιτισμό..έχουμε κι αυτούς..αν και απ´όλα τα μιλιούνια παρανόμων τριτοκοσμικών, οι αφρικανοί είναι οι πιο άκακοι..ο τίτλος παραμένει εκτός ιστορικού τόπου και χρόνου.

 3. Γιωργος

  Και εμείς ήμαστε μετανάστες, όμως πήγαμε στις χωρες που θέλαμε με νόμιμες διαδικασίες και με αριθμούς που η κάθε χώρα προορισμού μπορούσε να δεχθεί, ΔΕΝ εισβάλλαμε παραβιαζοντας τα σύνορα τους και το σημαντικότερο αποδεχθείκαμε τα ήθη έθιμα και τις θρησκείες τους , χωρίς να τους ζητάμε να τα αλλάξουν γιατί μας ενοχλούν.
  Ως εκ τούτου κανεις από όλους αυτούς τους παράνομους εισβολείς έχει παράπονα στην Ελλαδα , η Ελλάδα να τον τσουβαλιάσει και μαζί με τους υπόλοιπους να αρχίσει τις μαζικές απελλασσεις !!
  Νόμιμος και ευπρόσδεκτος είναι μόνο ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ που ως πρώτη χώρα εισόδου του από την χωρα του είναι η Ελλάδα , φέρει νομιμα εγγραφα και δεν παραβιάζει τα σύνορα μας .
  Ως εκ τούτου άπαντες οι εκ Τουρκίας εισβολείς τρίτων χωρών , έχουν απολέσει το δικαίωμα του Πρόσφυγα και ακομα χειρότερα αν δεν φέρουν νομιμα εγγραφα .
  Τα υπόλοιπα είναι λόγια της χαλιμάς ….
  Ωσοι δε τους περιθαλπτουν ως δήθεν ανθρωπιστες ΜΚΟ ειναι εφιάλτες της Ελλάδος και εγκληματίες διότι το πράτουν συνήθως για να κλέψουν ύποπτα επίσης κεφαλαια οργανώσεων εξωτερικού καθώς και να αμοιφθουν αδρά για τις δηθεν ανθρωπιστικες υπηρεσίες τους .
  Αυτά “κυρίες & κυριοι ανθρωπιστές” των επίσης εγκληματικων οργανώσεων με τον μανδύα μιας ΜΚΟ.

 4. Ελένη

  Τί πάει να πεί Αφροελληνίδα/έλληνας;
  Βγάζουν αφρούς;
  Το κάθε αγράμματο, αποδίδει ο,τι ακούει από τα άλλα τα χαζά, τα Αμερικανάκια.
  Αν βαριέσαι να πεις γεννημένη στην Ελλάδα, ή κάτοικος Ελλάδας ή τέλος πάντων Ελληνίδα με καταγωγή από Αφρική, πες Αφρικανοελληνίδα/νας.
  Αφρικανοαμερικανίδα/νος.
  Μάθετε να μιλάτε σωστα.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live