Πιλάφι:
5 νερό, 2 ρύζι σπυρωτό τα βράζουμε.
Σοτάρουμε πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, πράσινο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε με το ρύζι.
Γαρνίρουμε με μπιφτέκι, κοτόπουλο, κουνέλι, ψάρι.
Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα:
Υλικά: Ταλιατέλες κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, λάδι, σπανάκι ψιλοκομμένο σαλάμι ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, πελτές.
Εκτέλεση: Βράζουμε ταλιατέλες με μπόλικο νερό και λίγο λάδι. Σοτάρουμε κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, σπανάκι, λουκάνικα ή σαλάμι. Ρίχνουμε κρέμα γάλακτος μια κουταλιά πελτέ, παρμεζάνα και το ανακατεύω.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στις ταλιατέλες με τυρί από πάνω.
Σουφλέ γιαουρτιού με σπανάκι:
Υλικά (για έξι άτομα): 250 γραμμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), 500 γραμμ. καθαρισμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, 300 γραμμ. γιαούρτι, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 125 γραμμ. βούτυρο, λίγο βούτυρο για το πυρέξ, 2 αυγά, 60 γραμμ. τριμμένο Gouda, λίγη φρυγανιά τριμμένη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση: Σοτάρετε το σπανάκι με λίγο βούτυρο, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και αφήστε το να κρυώσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το Gouda και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Όταν έχουν αναμιχθεί καλά προσθέστε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και ρίξτε λίγη φρυγανιά στα τοιχώματά του. Ρίξτε το μίγμα του σουφλέ στο πυρέξ, στρώστε το και ρίξτε λίγη φρυγανιά από πάνω. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 40-45 λεπτά.