Τούρτα µε κάστανα
Ένα κιλό κάστανα, μιάμιση φλυτζάνα άχνη ζάχαρη, μία φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο, 150 γραμ. κουβερτούρα, λίγο κονιάκ, τρία φύλλα παντεσπάνι.
Βράζομε τα κάστανα οκτώ λεπτά με λίγο αλάτι. Τα ξεφλουδίζομε ζεστά και τα αλέθομε στο μύλο του πουρέ. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και όταν χτυπηθούν καλά ρίχνομε τα κάστανα και την κουβερτούρα λιωμένη και κρύα. πριν βάλομε την κουβερτούρα κρατάμε λίγο μείγμα άσπρο για να γαρνίρομε από πάνω την τούρτα με μακαρονάκι που βγάζομε από το μύλο του πουρέ . Βρέχομε το πρώτο φύλλο παντεσπάνι με γάλα και κονιάκ από πάνω τοποθετούμε λίγο από το μείγμα που φτιάξαμε με τα κάστανα μετά πάλι το επόμενο φύλλο παντεσπάνι μετά μείγμα μέχρι να τελειώσουν μείγμα και παντεσπάνι.
Κέικ µε καρύδα
Ένα κεσεδάκι φυτίνη, Δύο ποτήρια αλεύρι, Ένα ποτήρι καρύδα, Ένα ποτήρι ζάχαρη, Μισό ποτήρι γάλα, Τρία αυγά, ένα κουταλάκι μπέικι
Σιρόπι: Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι νερό, βανίλια
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτομε τους κρόκους. Στην συνέχεια βάζομε το γάλα και τέλος την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι και την καρύδα. Το ψήνομε όπως το κέικ και όταν κρυώσει ρίχνομε το σιρόπι. Αν θέλομε χτυπάμε σφικτή μαρέγκα ένα ασπράδι με πέντε κουταλιές άχνη ζάχαρη, αλείφομε το κέικ από πάνω και στα πλάγια και πασπαλίζομε με καρύδα.
Πάστα κορµός από κάστανα (ψυγείου)
Ένα κιλό κάστανα, Ένα τρίτο φλυτζάνας τσαγιού βούτυρο φρέσκο, μισή φλυτζάνα τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα, μία φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη άχνη, τρεις κουταλιές γάλα, δύο κουταλιές λικέρ μαρασκίνο, δύο φλυτζάνια τσαγιού κρέμα σαντιγύ, τρία χαρτάκια βανίλιες
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική του φλούδα και τα βάζετε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Τα αδειάζετε σε τρυπητό και τα ξεφλουδίζετε από την εσωτερική του φλούδα. Τα περνάτε από την μηχανή του πουρέ ζεστά. Βάζετε τον πουρέ σε λεκανίτσα και προσθέτετε το γάλα και το λικέρ. Ανακατεύετε να ενωθούν και ρίχνετε τη ζάχαρη με τις βανίλιες τη σοκολάτα τριμμένη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη αφράτη. Στρώνετε μια στενόμακρη φόρμα με λαδόχαρτο και την βουτυρώνετε. Ρίχνετε μέσα την μάζα και την απλώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Τοποθετείτε την φόρμα στο ψυγείο 2-3 ώρες και κατόπιν αδειάζετε το περιεχόμενο της σε στενόμακρη πιατέλα. Σκεπάζετε όλο τον κορμό με σαντιγύ και με κορνέ κάνετε διάφορα σχέδια και πασπαλίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.