16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Τέσσερα F-16 από την Κρήτη σε μεγάλη άσκηση στο Ισραήλ

Ημερομηνία:

Η συμμετοχή της 340 Μοίρας στην άσκηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεκπαιδεύσεως μεταξύ των Αεροποριών των δύο χωρών για το μήνα Νοέμβριο.Τέσσερα ελληνικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης θα πετάνε από σήμερα και για τρεις εβδομάδες στο Ισραήλ. ρίσκονται στην αεροπορική βάση Ovda των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων (ΙΑΔ) στην έρημο Νεγκέβ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη διεθνή άσκηση “Blue Flag” .

Σύμφωνα με τον onalert το σμήνος των τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 Plus της 340 Μοίρας «Αστέρι» της 115 Πτέρυγος Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, βρίσκεται στη βάση απ΄ όπου πετάνε οι επίλεκτοι της ισραηλινής ΠΑ.

Στη διάρκεια της “Blue Flag”, που θα διαρκέσει από της 17 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και είναι ανάλογη με την αντίστοιχη Αμερικανική “Red Flag”, θα βρεθούν αντιμέτωπα μαχητικά αεροσκάφη εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, και από τις ΗΠΑ, Πολωνία και την Ιταλία.

Η συμμετοχή της 340 Μοίρας στην άσκηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεκπαιδεύσεως μεταξύ των Αεροποριών των δύο χωρών για το μήνα Νοέμβριο, και ασφαλώς αποτελεί μία από τις κορυφαίες δραστηριότητες σε ετήσια βάση.

Από Ισραηλινής πλευράς στη “Blue Flag” θα συμμετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη F-15C/D και F-16C/D Block.30/52 και από την USAF F-15E Strike Eagle, από την Ιταλία αεροσκάφη Tornado και AMX και από την Πολωνία F-16 Block.52 Plus, πανομοιότυπα με τα Ελληνικά.

Προηγμένη εκπαίδευση σε πολύ υψηλό επίπεδο

Η “Blue Flag” είναι μια προηγμένη άσκηση υψηλού επιπέδου, εξηγεί ο Υποσμηναγός Αμρί, ο οποίος είναι επικεφαλής ισραηλινής μοίρας που θα συμμετάσχει. Η “Blue Flag” είναι διεθνής άσκηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ισραήλ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...