Παγωτό παρφέ καραμέλα
(Μου ‘πε η φίλη μου που το φτιάχνει συχνά πως είναι μμμ!μμμ!μμμ! μούρλια!!!)
Δύο γάλατα Βλάχας ένα light κι ένα πλήρες
Τ’ ανοίγω τελείως και πετώ τα καπάκια. Τα βάζω κατάψυξη έξι ώρες.
Δύο κούπες ζάχαρη μια Er Mol
3 Βανίλιες, λίγο αμαρέτι
Όλα τα χτυπώ δυνατά 10 λεπτά.
Τα αμύγδαλα τα καραμελώνουμε ως εξής: Δύο κούπες ζάχαρη, μιάμιση κούπα αμύγδαλα αξεφλούδιστα λίγο στο φούρνο και μετά στην καραμέλα. Τα σπάω κομμάτια και τα ρίχνω στο παγωτό.
Γλύκισμα με κουάκερ
Ένα βιτάμ, τρία αυγά, ένα γάλα ζαχαρούχο, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα κουάκερ, μια φλιτζάνα αλεύρι, όταν ψηθεί το αλείφουμε με 250 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα.
Χαλβάς (2)
Ένα βούτυρο, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, έξι νερό. Εάν θέλετε τα τρία από τα έξι μπορεί να είναι γάλα. Τα αμύγδαλα καβουρντισμένα μαζί με το σιμιγδάλι.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.