13.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σταφιδόψωμο:

Ένα πακέτο φαρινάπ. Δύο ποτήρια γάλα. Δύο ποτήρια ζάχαρη. Ένα κιένα τέταρτο σπορέλαιο. Τέσσερα αυγά δύο κουτάλια σόδα μια κουταλιά γαρύφαλλο μια κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες. Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μπουγάτσα:

Έξι φύλλα μπακλαβά. Τετρακόσια γραμμ. μυζήθρα, 1 φλιτζάνα τσαγιού λάδι ραφινέ, 1 φλιτζάνα τσαγιού γάλα, 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι.

Για ψήσιμο λαδώνουμε κανονικό ταψί με μπόλικο λάδι. Μετά τοποθετούμε μπρούμυτα τη μπουγάτσα. (Τοποθετούμε πρώτα δύο φύλλα καλά βουτυρωμένα και ρίχνομε το μείγμα. Πιάνουμε τις άκρες των φύλλων και τις ενώνουμε αντικριστά. Έχομε απλώσει και βουτυρώσει το επόμενο φύλλο δίπλα. Πιάνομε το μείγμα με τα δύο  πρώτα φύλλα πολύ προσεχτικά και το  τοποθετούμε μπρούμυτα , απλώνουμε το επόμενο φύλλο. Διπλώνουμε, απλώνουμε το επόμενο φύλλο ξαναρίχνουμε μπρούμυτα, ξαναπλώνουμε ρίχνουμε πάλι τα διπλωμένα φύλλα και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν.

Πυρώνουμε πάνω κάτω τον φούρνο. Τοποθετούμε την μπουγάτσα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο. Χαμηλώνουμε τον φούρνο και άμα ψηθεί από κάτω βγάζομε το αλουμινόχαρτο. Στα 30 λεπτά της ώρας την περιχύνουμε με το λάδι της.

Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές και βγάζω. Περίπου τρία τέταρτα της ώρας ψήσιμο.

Μαρμελάδα πεπόνι: ( δεν είναι η εποχή της αλλά φυλάξτε την συνταγή)

Για 400 γραμμ. μαρμελάδα: ενάμιση κιλό πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους, μισό κιλό ζάχαρη, δύο κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού, ένα κουταλάκι  χυμό λεμονιού , δύο κουταλιές χυμό από ρόδι.

Βράζομε σε μέτρια φωτιά το πεπόνι , τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού για μισή ώρα ανακατεύοντας συχνά ώσπου να πήξει  η μαρμελάδα. Ρίχνομε τον χυμό λεμονιού και τον χυμό ροδιού και ανακατεύομε. Όταν κρυώσει φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη νέα λίστα του Conde Nast Traveller,...

ΚΚΕ: “Αθλιότητα της κυβέρνησης να κλείνει τους δρόμους που οι αγρότες αφήνουν ανοιχτοί”

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση και την αστυνομία, για το κλείσιμο των δρόμων...

Όταν η ανεξιθρησκεία κτυπούσε την πόρτα της Μεσογείου

Του Γιώργου Ουρανού Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ποτέ στον...