12.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Ανοιχτή συνέλευση σήμερα για την καταστροφή των χημικών της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Ανοιχτή Συνέλευση σήμερα Τρίτη, 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων | Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Αρκάδι, κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οπου συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας από όλη την Κρήτη καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων, Εκκλησίας, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων, επιστημονικών συλλόγων, Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών φορέων, πολιτικών δυνάμεων-κομμάτων, συλλογικοτήτων, και κινημάτων, αποτελεί  μια μαζική απάντηση σε όλους αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα όταν πρόκειται για αποφάσεις τέτοιας σοβαρότητας που ελλοχεύουν τεράστιους κινδύνους για το ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου. Παράλληλα δηλώνει την ευαισθησία του λαού της Μεγαλονήσου μας, αλλά και την ευθύνη – χρέος όλων μας να αφυπνίζουμε συνειδήσεις.

Οι κίνδυνοι της ανυπολόγιστης καταστροφής, ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος από το σχεδιαζόμενο εγχείρημα, μας κατευθύνουν, ώστε να κάνουμε την δική μας σύγκρουση. Αυτή είναι και η δική μας ευθύνη, μια πράξη συνεκτική, με νόημα, ηθική και επείγουσα.

Απαιτούμε

  • η Μεσόγειος να μην είναι ο σκουπιδότοπος αποβλήτων, χημικών ή πυρηνικών.
  • από την Ελληνική Κυβέρνηση, προεδρεύουσα της Ε.Ε. να πάρει επιτέλους θέση στον δημόσιο διάλογο. Δεν ζητούμε ούτε αντισταθμιστικά οφέλη ούτε να κατευνάσει τους φόβους μας.
  • να εγκαταλείψει το δόγμα της πυγμής και του φόβου, τη  σιωπή, τον δεσποτισμό, απέναντι στους πολίτες και να εγκαταλείψει μαζί με εκείνους, στις αποφάσεις των οποίων συναίνεσε, τα καταστροφικά σχέδια σε βάρος μας.
  • Από τα όργανα της Ε.Ε. του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, να αλλάξουν τις πολεμοχαρείς πολιτικές τους,  κατευθύνοντας τες προς την ανθρώπινη εξέλιξη.

Καλούμε ως  προσωρινή  συντονιστική  επιτροπή Χανίων, σημερα Τρίτη 1/4/14 και ωρα 8.00μμ. σε ανοιχτή συνέλευση  στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ( πίσω αίθουσα ), , όλους  τους  φορείς  που  συμμετείχαν  στην συγκέντρωση στο Αρκάδι, καθώς και άλλους που δεν δήλωσαν ακόμα  συμμετοχή , να εργαστούμε ο καθένας στο πεδίο του, και στη συνέχεια να συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις, σε συμμαχίες, ώστε τελικά να παράγουμε ένα μεγάλο κίνημα το οποίο θα καταστήσει την Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...