Γαλατόπιτα με ρύζι (Ελ. Δαρατσάκη):
Δύο κιλά γάλα, ένα νεροπότηρο ρύζι, το πλένομε και όπως είναι υγρό το στρώνομε σε μια πετσέτα και το τρίβομε καλά με ένα μπουκάλι έως ότου τεμαχιστεί καλά.
Βράζομε το γάλα με ένα κομμάτι κανέλλα και δέκα κουταλιές ζάχαρη. Όταν έχει βράσει βάζομε το ρύζι και ένα νεροπότηρο λάδι. Όταν ψηθεί και πήξει το ρύζι το κατεβάζομε. Χτυπάμε πέντε αυγά κι όταν είναι η κρέμα χλιαρή ρίχνομε τα αυγά στην κρέμα με λίγο ξύσμα λεμονιού. Λαδώνουμε το ταψί, ρίχνομε φρυγανιά μετά το μείγμα και το βάζομε στο φούρνο.
Τυρόπιτα (Ελ. Δαρατσάκη):
Από κάτω στο ταψί βιτάμ τριμμένο , φρυγανιά
Πέντε αυγά , 200 γραμμ. βιτάμ, 1 γιαούρτι στραγγιστό, 500 γραμμ. φέτα λιωμένη με πιρούνι, 1 κεσεδάκι φαρίν απ (από του γιαουρτιού τον κεσέ).
Από πάνω φρυγανιά τριμμένη πυρέξ μικρό.
Μυζηθρόπιτα (Ελ. Δαρατσάκη):
Τέσσερα αυγά, 1 γιαούρτι φάγε, 1 κεσεδάκι γάλα, 1 κεσεδάκι ζαμπόν, 1 κομμάτι φέτα τυρί, 1 κόκκινο τυρί μικρό, λίγο τυρί μακαρονιών , 1 μπέικη , 300 γραμμ. μυζήθρα, λίγο γκούντα και ένταμ, ή ότι τυρί λιώνει, αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά ρίχνομε το γιαούρτι , το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε , στους 200ο περίπου τρία τέταρτα με αλουμινόχαρτο μην καεί. Κόβεται χλιαρό.