28.8 C
Chania
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026

“Τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες μνημονιακών εκβιασμών”: Συγκροτείται Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

Ημερομηνία:

Την συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την δρομολόγηση έρευνας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, εξήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες «μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής κάνοντας λόγο για «λαίλαπα και γάγγραινα των μνημονίων».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως «εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού» την επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, ενώ ζήτησε η κυπριακή Βουλή να σταθεί αρωγός της ελληνικής Βουλής όταν θα αναζητά την αλήθεια για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Επεσήμανε δε ότι και η ελληνική Βουλή θα πράξει το ίδιο αν η κυπριακή Βουλή ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για το πώς μπήκε η Κύπρος στο μνημόνιο.

naftemporiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελέτη MRB Hellas στο Economist: Θετική αλλά απαιτητική η στάση των Κρητικών απέναντι στις επενδύσεις

Τα χαρακτηριστικά, τις προσδοκίες και τις στάσεις της κοινωνίας...

Συλλυπητήρια Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου για τον θάνατο του Ν. Ταγαρά

Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντώνιος Περράκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νικολάου Ταγαρά, αναφερόμενος στη μακρόχρονη συνεργασία τους.

Στο οικόπεδο της πρώην ΑΒΕΑ μεταφέρεται η λαϊκή αγορά της Πέμπτης στα Χανιά

Στο οικόπεδο της πρώην ΑΒΕΑ μεταφέρεται η λαϊκή αγορά της Πέμπτης στα Χανιά, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τρίτος μόνιμος χώρος μετά το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και τη ΒΙΟΧΥΜ.