14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ημερομηνία:

Επειδή την Τετάρτη στα πρωτοδικεία της χώρας υπάρχει σωρεία πλειστηριασμών, όπως δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος

Την κατάθεση τροπολογίας που θα διασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συνεδρίασε την Τρίτη χωρίς την παρουσία του Πάνου Καμμένου ο οποίος υποδεχόταν την ίδια ώρα την Πρόεδρο της Βουλής στο υπουργείο Άμυνας.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Νικολόπουλος «παρόλο που γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τις προσεχείς ημέρες νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επειδή αύριο στα πρωτοδικεία της χώρας υπάρχει σωρεία πλειστηριασμών, καταθέσαμε σχετική τροπολογία-ασπίδα στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ώρες στη Βουλή για την ανθρωπιστική κρίση».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν ότι η τροπολογία είναι απολύτως συνυφασμένη με την αξιοπρεπή διαβίωση, «όπως επιβάλει και το άρθρο 2 του Συντάγματος και είναι άμεση ανάγκη να επανισχύσει η διάταξη του νόμου 4224/13, η οποία έπαυσε να ισχύει μετά την 31/12/2014» ενώ επισημαίνουν ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί δέσμευση του προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου».

Όπως τόνισε ο κ. Νικολόπουλος «αυτονόητο είναι ότι και αύριο, όπως και στο παρελθόν, οι βουλευτές και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, θα είμαστε στα πρωτοδικεία μαζί με τους δοκιμαζόμενους πολίτες».

protothema.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...