16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Τσακαλώτος: «Δεν θέλουμε τη δόση, αν είναι να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας»

Ημερομηνία:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως αυτό των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση ρήξης με τους εταίρους, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Ευκλ.Τσακαλώτος ανέφερε: «Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ότι δεν σιγουρέψαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων σημείωσε ότι μια νέα κυβέρνηση έχει σχετική απειρία σε μερικά πράγματα, αλλά παράλληλα τόνισε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ.Βαρουφάκη και του Μ.Ντράγκι, παρουσία του ιδίου, κατά την οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πει πως «εάν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αυτό θα ήταν το σήμα που χρειαζόταν• δεν το έκανε».

Ο κ. Τσακαλώτος παρατήρησε, ακόμη, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να υπάρχει μεταξύ Αθήνας και «θεσμών», αλλά υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

Ως παράδειγμα έφερε το θέμα των εργασιακών, σημειώνοντας πως ενώ ζητείται από την Ελλάδα να φέρει νέες προτάσεις στο τραπέζι, μετά υπάρχουν αντιδράσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. «Οι συλλογικές συμβάσεις εκτός από δικαίωμα, αποφέρει και οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα» δήλωσε και εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Ο Ευκλ.Τσακαλώτος τόνισε: «Δεν θέλουμε τη δόση, αν είναι να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας» και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση ρήξης.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν συμφωνεί με τους συναδέλφους του που μιλούν για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών δημοσίως, ωστόσο παρατήρησε ότι σε περίπτωση ρήξης «θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα» και «εκεί θα φανούν οι συσχετισμοί».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=7SHy-ymdWh8″]

left.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ