Στην Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στην Σταλίδα Ηρακλείου, μεταφέρεται η «δράση» της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιου φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Ανάπτυξης) με τον αναγνωρισμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου να μαγειρεύει τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα”!
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις που απευθύνονται αντίστοιχα σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και σεφ, καθώς και ευρύ τουριστικό κοινό και εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα” της εταιρίας Enterprise Greece, η οποία προσεγγίζει σταδιακά πολλά και διαφορετικά κοινά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να μάθουμε όλοι καλύτερα πόσο εύκολο είναι να εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας τη τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και την υψηλή διατροφική τους αξία.
Η πρώτη εκδήλωση με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τη διατροφολόγο του δικτύου Διαιτολογικών Γραφείων Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου Βάρους nutrimed, Δέσποινα Δασκαλάκη, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Sentido Blue Sea Beach Hotel, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι και απευθύνεται σε επαγγελματίες σεφ και φορείς.
Η δεύτερη εκδήλωση, πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, στις 7 το απόγευμα, όπου ο σεφ θα δημιουργήσει live cooking session και setup menu προς τους πελάτες του ξενοδοχείου με τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας, «μυώντας» τους έτσι στον γευστικό κόσμο των μοναδικών αυτών ελληνικών προϊόντων.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013.