23.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Στήλη Άλατος

Ημερομηνία:

– Καλημέρα με τσακίρ κέφι σήμερα αδέρφια. Με ποίηση και ζεμπεκιές…

– «Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», είπε το πρωί ο Αλέξης για να φτάσουμε «στο φρύδι του βουνού σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο». Καλέ δεν είναι πρωθυπουργός αυτός, ποιητής είναι…

– «Κι όπως θα παίρνω τις στροφές εσύ αν θέλεις κοίταζε με / Τα μάτια σου δυο μαχαιριές και εκεί επάνω στο χορό αποτελείωσε με» τραγούδαγε ο μέγας Τερλέγκας, και δεν θέλω σχόλια για την κουλτούρα μου…

– Θα τη ρίξω τη ζεμπεκιά κοιτώντας τον Αλέξη στα μάτια. Για το ποιος θα αποτελειώσει ποιον θα σας γελάσω…

– Στροφές και φούρλες και ο λαγός… Όχι αυτός στο στιφάδο… Ο άλλος, ο σύντροφος Παπαδημούλης που εμφανίστηκε προβληματισμένος για το ότι η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίστηκε στους 153.

– Αλλά δεν αγχώνομαι ξέρει από στροφές ο ευρωβουλευτής της καρδιάς μας. «Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη διεύρυνση». Τα’ πανε και με τον Παυλόπουλο άλλωστε πρωί – πρωί με τον καφέ.

– Πάρτη πιο κλειστά τη στροφή, καλέ μου. Θα βρεις πάνω στη Φώφη και το Λεβέντη και θα τρέχουν οι ασφαλιστικές να βγάλουν άκρη για το ποιος φταίει.

– Να βάλουμε πραγματογνώμονα το Μπαλάφα; «Κάποτε είχαμε αγανακτισμένους πολίτες… Δε χρειαζόμαστε αγανακτισμένους πολίτες» φώναξε σε βουλευτή του ΚΚΕ που τον διέκοψε.

– Αχ αυτός ο λαός ο αγανακτισμένος… Και φταίχτης και δαρμένος;

– Στην τελευταία στροφή πριν τις εσωκομματικές εκλογές και η ΝΔ. “Τι τζιχάντ, τι τζιτζιχάντ”, σχολιάζει φίλος στο τουίτερ. Κακός άνθρωπος…

– Ενώ εγώ, ψυχοπονιάρα γαρ, ανησυχώ και για τα νεοφιλελέ αδέρφια, όχι μόνο για τα δικά μας τα ΣΥΡΙΖόπουλα. Είδε κι η νονά μου στο φλιτζάνι μια στροφή κι από πίσω έναν γκρεμό και σκιάχτηκα…

– Η σκέψη μου στο πλευρό σας νεοδημοκράτες σύντροφοι, αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα ρίξω και μια ζεμπεκιά για πάρτη σας. «Συννεφιασμένη Κυριακή / μοιάζεις με την καρδιά μου / που έχει πάντα συννεφιά / Χριστέ και Παναγιά μου»

– Χριστέ και Παναγιά μου, και λίγα λέω…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...