20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Ο Γ. Βαρουφάκης θα ψήφιζε όχι την Μέρκελ αλλά μια Κούρδισσα αντάρτισσα για “Πρόσωπο της Χρονιάς”

Ημερομηνία:

Η Άνγκελα Μέρκελ ψηφίστηκε πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό Time, όμως με αυτή την επιλογή διαφωνεί ο Γιάνης Βαρουφάκης. Γράφει σχετικά στην ιστοσελίδα του:

Είμαστε σε αυτή την ηλίθια περίοδο που ετοιμάζονται λίστες, για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, τους χειρότερα ντυμένους υπουργούς Πολιτισμού κ.ο.κ. Όπως και αν είναι, αυτές οι λίστες είναι ελκυστικές γιατί πάντα έχει ενδιαφέρον να κοιτάς πίσω στο χρόνο. Το περιοδικο ΤΙΜΕ επέλεξε την Καγκελάριο Μέρκελ ως πρόσωπο της χρονιάς. Αυτή η απόφαση δημιούργησε αντιπαράθεση.

Γέννησε επίσης πολλά ερωτήματα προς εμένα από δημοσιογράφους, για το τι πιστεύω για την επιλογή της κ. Μέρκελ ως πρόσωπο της χρονιάς αλλά και ποιον θα επέλεγα στη θέση της.

Ιδού λοιπόν η απάντησή μου:

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην κ. Μέρκελ τη μεθοδική στάση της στο προσφυγικό ζήτημα με τους Σύριους. Από την άλλη όμως, απέτυχε να ηγηθεί στο να φέρει λύση στην Ευρώπη αφού αρνείται να αποδεχτεί τη μη βιωσιμότητα της Αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης – μία άρνηση που έκανε αναγκαίο ένα πραξικόπημα ενάντια στη Δημοκρατία της Ελλάδας, οδήγησε σε ένα τρίτο μη βιώσιμο Ελληνικό δάνειο, και έγραψε άλλο ένα κεφάλαιο στην απολυταρχική διολίσθηση της Ευρώπης.

Ποιον θα βράβευα στη θέση της ως Πρόσωπο της Χρονιάς; Η ψήφος μου πηγαίνει στη Nalin Afrin (πραγματικό όνομα Mayssa Abdo), η γυναίκα που ηγείται της αντίστασης ενάντια στο ISIS στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους πολιορκούμενη πόλη του Κομπανί.

1413233963671_wps_43_From_Jamie_Wiseman_13_10_

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...