11.8 C
Chania
Friday, December 26, 2025

Ακροδεξιοί ουρλιάζοντας επιτέθηκαν σε όποιον έμοιαζε ξένος στο σταθμό της Στοκχόλμης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μια ομάδα ακροδεξιών στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, εισέβαλε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και ξυλοκοπούσε όποιον δεν ήταν ή δεν έμοιαζε Σουηδός.

Τα μέλη του τάγματος εφόδου, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ήταν δεκάδες, με ορισμένες πηγές να αναφέρουν πως ξεπερνούσαν τους 100.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ακροδεξιοί έλεγαν πως “θέλουν να καθαρίσουν την περιοχή”, ενώ μοίραζαν και φυλλάδια με ρατσιστικά μηνύματα, που καλούσαν τον κόσμο σε νέες επιθέσεις κατά προσφύγων. “Είδα να χτυπούν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους”, λέει αυτόπτης μάρτυρας σε τοπική εφημερίδα.

«Δώστε στα παιδιά βορειοαφρικανών που αλητεύουν την τιμωρία που τους αξίζει» ήταν μταξύ των όσων έγραφαν τα φυλλάδια που έδιναν στους περαστικούς ή πετούσαν στο δρόμο οι κουκουλοφόροι. Επιθέσεις σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της Στοκχόλμς κυρίως κυρίως όμως σε περιοχές κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZwyFWN5w8GI”]

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...