12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Μέρκελ: Να επιστρέφουν στις χώρες τους οι πρόσφυγες όταν τελειώσει ο πόλεμος

Ημερομηνία:

Την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη και να μην αυξηθεί εκ νέου την άνοιξη, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ και κάλεσε τους πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ να επιστρέψουν στις χώρες τους όταν αποκατασταθεί η ειρήνη, καθώς, όπως είπε, λαμβάνουν μόνο προσωρινή προστασία.

Επανέλαβε δε την σημασία της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν.

Όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να συμμερίζονται την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σημείωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της στο Μεκλεμβούργο-Δ.Πομερανία, η Καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για την συνεργασία εντός ΕΕ, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε δεν υπάρχει εναλλακτική, διότι μια αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν και το κλείσιμο εθνικών συνόρων θα είχε αρνητικές συνέπειες για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε ακόμη ότι κατανοεί το γεγονός ότι κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να αναλάβουν εξίσου μεγάλο βάρος στην προσφυγική κρίση με την Γερμανία, αλλά σημείωσε ότι, αν ένα κράτος-μέλος δεν επιθυμεί να δεχθεί κανέναν μουσουλμάνο, αυτό αποτελεί παραβίαση της κοινής αντίληψης αξιών.

“Το γεγονός ότι μια Ευρωπαϊκή Ένωση 500 εκατομμυρίων δεν μπορεί να δεχθεί ένα εκατομμύριο Σύρους, δεν το καταλαβαίνω. Δεν δίνει καλή εικόνα για την ήπειρό μας”, δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

newpost.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...