26.3 C
Chania
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026

Στη Βουλή από τη Βάλια Βαγιωνάκη η επιστολή 6 δημάρχων των Χανίων για τη δακοκτονία

Ημερομηνία:

Αναφορά σχετικά με επιστολή έξι Δημάρχων του νομού Χανίων, κατέθεσε πριν από λίγες μέρες η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κα Βαγιωνάκη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου.

Η επιστολή, την οποία συνυπογράφουν οι Δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκόρωνα, Καντάνου – Σελίνου, και Σφακίων, αναφέρεται στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας για το 2016, ενώ με την κίνησή της αυτή, η βουλευτής θέλησε να επιστήσει την προσοχή στο Υπουργείο, σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Η κα Βαγιωνάκη, έχοντας ασχοληθεί με το ζήτημα της δακοκτονίας και πέρυσι, επισημαίνει στην αναφορά της προς τον Υπουργό το γεγονός πως «οι 6 Δήμαρχοι, λαμβάνοντας υπόψιν τους την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής και την ανάλυση των δεδομένων, παρουσιάζουν τις παρούσες προβληματικές, όσον αφορά στον προγραμματισμό για το 2016, μαζί με προτάσεις από πλευράς τους, για τη στήριξη και την ενδυνάμωση της παραγωγής του προϊόντος, επιχειρώντας να δώσουν λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον αγροτικό πληθυσμό του νομού».

Μένει να δούμε αν οι επισημάνσεις της κα Βαγιωνάκη, σε συνδυασμό με τα αιτήματα των έξι Δημάρχων, εισακούστηκαν από τα αρμόδια αυτιά, κι αν αυτές θα αποτυπωθούν στην υπουργική απόφαση με την οποία γίνεται η κατανομή των πιστώσεων στα προγράμματα δακοκτονίας όλης της χώρας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31/8 έως 8/9/2026. Εκ περιτροπής κυκλοφορία με φωτεινό σηματοδότη στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι, νυχτερινές ώρες 22:00-06:00.

90η ΔΕΘ: Το Επιμελητήριο Χανίων διεκδικεί νέο συμβόλαιο ισόρροπης ανάπτυξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, παρουσιάζει τις διεκδικήσεις για φορολογική ελάφρυνση, χρηματοδότηση και ενεργειακή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην 90η ΔΕΘ.

Επίσκεψη της Σέβης Βολουδάκη στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε τη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων. Συζητήθηκαν ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η συμμετοχή των πολιτών.

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά. Συζητήθηκαν η κατάργηση εισφοράς 2%, επίδομα EUROCONTROL, μάχιμη πενταετία και πρόσβαση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.