17.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Πλένουν με εμφιαλωμένο νερό τα νεογέννητα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο καθώς σύμφωνα με το rethemnosnews.gr εδώ και δεκαπέντε ημέρες αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό προκειμένου να πλύνουν τα νεογέννητα!

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα ο λόγος είναι ότι έχει χαλάσει το ειδικό φίλτρο καθαρισμού νερού που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της πτέρυγας και έτσι το νοσοκομείο δεν διαθέτει κατάλληλο και καθαρό νερό για αυτό το σκοπό.

Τις καταγγελίες γονέων στην εφημερίδα επιβεβαίωσε ο εκτελών χρέη Διοικητή Σπύρος Μικρούλης, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι αλήθεια πως εδώ και περίπου 15 ημέρες υπάρχει πρόβλημα. Χάλασε το φίλτρο του νερού και βρισκόμαστε στις διαδικασίες αγοράς νέου».

Ο κ. Μικρούλης τόνισε, ότι υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα στην διαδικασία για την αγορά νέου φίλτρου καθώς έχουν επιβληθεί πολύ αυστηροί κανονισμοί στις δαπάνες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο σε τυπικό επίπεδο να εξασφαλιστεί έγκαιρα το ποσό που απαιτείται.

newpost.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην υποκατάσταση δημοσιογράφων από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Την έντονη αντίθεσή της σε πρακτικές ΜΜΕ που επιχειρούν...

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό

24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης...

Εισαγγελική παρέμβαση για τη σιωπή του “Φραπέ” στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνει ο Γιώργος Ξυλούρης,...