26.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

“Μεγαλειώδη εγκατάσταση στη Μεσόγειο”: Ύμνοι αξιωματικών των ΗΠΑ για τις βάσεις της Σούδας

Ημερομηνία:

Απέπλευσε από τη Σούδα το πλοίων αμφιβίων επιχειρήσεων USS Wasp LHD 1 του Ναυτικού των ΗΠΑ μετά οκταήμερη παραμονή και εκτέλεση «επισκευών στο μέσου του πλου ανάπτυξης» (MDVR: Mid-Deployment Voyage Repair).

Αν και ο κύριος σκοπός του ελλιμενισμού στη Σούδα ήταν η εκτέλεση MDVR ώστε να διασφαλιστούν οι πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου για το υπόλοιπο της επιχειρησιακής του ανάπτυξης, το USS Wasp κατά τη διάρκεια του δέχθηκε την επίσκεψη αρκετών διακεκριμένων επισκεπτών όπως και μέσων ενημέρωσης της Κρήτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις αξιωματικών του Ναυτικού των ΗΠΑ για τις δυνατότητες της Σούδας αλλά και γενικότερα τη Κρήτη, που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της Υπηρεσίας Νέων Ναυτικού (NNS: Navy News Service) που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος F. Byron Ogden, διοικητής της Ομάδας Ετοιμότητας Αμφιβίων (ARG: Amphibious Ready Group) Wasp δήλωσε: «Ο κόλπος της Σούδας αποτελεί πολύ σημαντικό στρατηγικό λιμένα τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για όλα τα ναυτικά του NATO. Η δυνατότητα να ελλιμενιστούμε σε μία τέτοια μεγαλειώδη εγκατάσταση στη Μεσόγειο για επισκευές και ανεφοδιασμό δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Είναι επίσης καλό γιατί παρέχει τη δυνατότητα λίγου χρόνου για να απολαύσουμε το νησί. Η Κρήτη έχει μακρά και ένδοξη Ιστορία και η επίσκεψή της αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους ναύτες και τους πεζοναύτες μας».

«Λόγω των εδώ [στη Σούδα] καταπληκτικών εγκαταστάσεων και πόρων μπορέσαμε να κάνουμε πολύ συντήρηση. Καθένας που βρισκόταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού, εργάστηκε σκληρά ώστε το πλοίο να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση πριν τον απόπλου. Το Wasp είναι έτοιμο για το υπόλοιπο της [επιχειρησιακής] ανάπτυξής του», δήλωσε πλωτάρχης Joe Towles, Α’ Μηχανικός του USS Wasp.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ελλιμενισμός έδωσε στους ναύτες και Πεζοναύτες του Wasp ARG την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουζίνα της Κρήτης καθώς και να προσφερθούν για εκδηλώσεις ενίσχυσης των σχέσεων με την [τοπική] κοινότητα (COMREL: Community Relations). Σημειώνεται, ότι πριν τον κατάπλου του το USS Wasp είχε καταγράψει 121 ημέρες εν πλω, με μία σύντομη ενδιάμεση διακοπή για ανεφοδιασμό καυσίμων στη Ρότα της Ισπανίας.

Το Wasp ARG διοικείται από τον διοικητή της 6ης Μοίρας Αμφιβίων (Commander, Amphibious Squadron 6) και αποτελείται από τα πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων USS Wasp LHD 1, USS Whidbey Island LSD 41 και USS San Antonio (LPD 17) καθώς και την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (22nd MEU: Marine Expeditionary Unit) που επιβαίνει σε αυτά (περίπου 2.500 πεζοναύτες και ναύτες).

defence-point.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων 17χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων παραμένει...

Πλατανιάς: Ευχαριστήριο προς τα ΣΥΝ.ΚΑ Supermarkets για δωρεά ζωοτροφών

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τα ΣΥΝ.ΚΑ Supermarkets για τη δωρεά ζωοτροφών στα...

Β. Κεγκέρογλου: “Η ανάκαμψη μπορεί να προκύψει και μέσω της αξιοποίηση των ΑΠΕ”

Μία ενδιαφέρουσα ενημέρωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου...