14.8 C
Chania
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026

Γιόρτασαν και τίμησαν τους νεκρούς τους για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Η καθιερωμένη ημέρα μνήμης για την Εθνική Αντίσταση γιορτάστηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στα Παλαιά Ρούματα που οργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιών Ρουμάτων.

Κεντρικό Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δικηγόρος κ.Ευτύχιος Μαυρογένης , ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής καθώς και της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο και κυρίως στα Παλαιά Ρούματα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Εμπορίου κ.Αντώνιος Παπαδεράκης ,επίσης παρευρέθηκαν ο βουλευτής Χανίων κ.Μπαλωμενάκης Αντώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβ/ντος κ. Νικ.Καλογερής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Κώτσογλού, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ. Γεώργ.Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης και Νικ.Δασκαλάκης, αρκετός κόσμος και κάτοικοι της περιοχής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Γιάννης, ανέφερε«Τιμούμε αυτούς που  αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, πολέμησαν και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για υψηλά ιδανικά, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των λαών αρνούμενοι να σκύψουν το κεφάλι στον κατακτητή» τελειώνοντας ανέφερε της σημασία της Επετείου και για τα μηνύματα που μεταφέρει.

ρουματα 1

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεταφέρεται η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στο Δημαρχείο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε τη μεταφορά της εκδήλωσης της Καθαράς Δευτέρας από την παραλία του Τραχηλά στο προαύλιο του Δημαρχείου λόγω ισχυρών ανέμων.

Συνελήφθη 51χρονος για έκθεση ανηλίκου στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη 51χρονος κηδεμόνας στο Ρέθυμνο για έκθεση ανηλίκου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης. Προανάκριση από την Αστυνομία.

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο: 37,5 γραμμάρια κοκαΐνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο: Αστυνομικοί κατέσχεσαν 37,5 γραμμάρια κοκαΐνης από οικία. Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία.

Μεγαλειώδης η Μεγάλη Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26

Με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές ολοκληρώθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2026. Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής της Τυρινής επιβεβαίωσε τη δυναμική του θεσμού.