13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

«Αρτέμης – το Άλμπατρος της Κρήτης»

Ημερομηνία:

Πού ξεχειμωνιάζουν οι Αρτέμηδες της Ελλάδας;
Πού φωλιάζουν και πού τρέφονται οι Αρτέμηδες της Κρήτης;
Γιατί έρχονται στη Μεσόγειο μόνο το καλοκαίρι;

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης θα γνωρίσετε και θα ανταλλάξετε απόψεις με επιστήμονες σχετικά με τον Αρτέμη, το κυρίαρχο θαλασσοπούλι των ελληνικών θαλασσών. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα: «Αρτέμης (Calonectris diomedea) – το Άλμπατρος της Ελλάδας» με το Δρ Σταύρο Ξηρουχάκη, Βιολόγο – Ορνιθολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00 «Ο χορός των Άλμπατρος». Ο εξάδελφος του Αρτέμη, ο Άλμπι, το μεγάλο άλμπατρος, αποκαλύπτει τη ζωή του και εμείς τον ακολουθούμε σε ένα βιωματικό θεατρικό ταξίδι.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

12:00-14:00 «Αρτέμης ο θυελλοδύτης». Αποκαλύπτουμε τα χαρακτηριστικά της μοναχικής-πελαγικής και της κοινωνικής-στεριανής ζωής του Αρτέμη μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και καλλιτεχνική έκφραση.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00 -14:00 «Οι θαλασσοκύρηδες». Κατασκευές εμπνευσμένες από τη θάλασσα και τα θαλασσοπούλια (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν
Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν
ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη

Με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» βρίσκονται αντιμέτωποι αγρότες από...

“Ο διάλογος θα γίνει με τα τρακτέρ στους δρόμους”, διαμηνύουν οι αγρότες

Αποφασισμένοι να πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους εμφανίζονται οι...

Περιφέρεια Κρήτης: Πολιτική σύγκρουση για το αγροτικό – «Πυρά» Λαϊκής Συσπείρωσης για τη στάση της πλειοψηφίας

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο...

Νέο κύμα παραιτήσεων από το ΕΣΥ – Πόσοι γιατροί αποχώρησαν

Νέο κύμα παραιτήσεων φαίνεται ότι σαρώνει το Εθνικό Σύστημα...