13.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»: Τελευταίες παραστάσεις! | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” που παρουσιάζεται στο Ωδείο Χανίων με πρωταγωνιστές την Έλια Βεργανελάκη και τον Χρήστο Ροδάμη.. Αυτή η βδομάδα θα δοθούν οι τελευταίες τέσσερις παραστάσεις, οπότε, όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να βιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα παραστάσεις θα δοθούν:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου – ΩΡΑ 21:00

Σάββατο  3 Δεκεμβρίου – ΩΡΑ 21:00

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου – ΩΡΑ 19:30

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου – ΩΡΑ 19:30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12 € και 10 € (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%).

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5) (τηλ. 2821044256-2821023333) (όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Όπως αναφέρει και ο τίτλος,  το θέμα του έργου είναι η εκπαίδευση.

Αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης στη ζωή μας και μας δείχνει πώς η γνώση είναι πάντα εκεί και το μόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να της αφιερωθεί. Μια άξεστη κομμώτρια που με το ζόρι τέλειωσε το σχολείο, παίρνει αυτή τη μεγάλη απόφαση να μορφωθεί, σε σχετικά ώριμη ηλικία. Επιλέγει τη λογοτεχνία γιατί πιστεύει ότι εκεί θα συναντήσει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Από ένστικτο εμπιστεύεται τους λογοτέχνες, γιατί  αφιέρωσαν τον στοχασμό τους στο να εξερευνήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Κάνει αίτηση και την αποδέχονται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Δάσκαλος της τυχαίνει να είναι ο Φρανκ, ένας μεσήλικας καθηγητής με μεγάλη έφεση στο ποτό. Κι από εκεί ξεκινάει η περιπλάνηση και των δύο. Γιατί και οι δύο όταν τελειώνει το έργο έχουν αλλάξει κι έχουν καταλάβει καλύτερα τον εαυτό τους και την ίδια τη ζωή.

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1980 και το 1983 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία με τον Μάικλ Κέην στο ρόλο του Φράνκ και την Τζούλι Γουόλτερς στο ρόλο της Ρίτας.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση στα Χανιά:

Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια : Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλια Βεργανελάκη, Χρήστος Ροδάμης

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ